5 redenen waarom bedrijfsfitness over 5 jaar de standaard is

Kennis | Hielke van der Lei | 09 maart 2022

Hoe houd ik mijn werknemers vitaal?

Bedrijfsfitness, vitaliteitsprogramma’s en soortgelijk is al hot, maar over 5 jaar is het niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Waarom? Daar zijn 5 goede redenen voor.

1. Meer aandacht voor gezondheid & vitaliteit

Als vitaliteit al niet bovenaan het HR-lijstje stond, staat het dat nu wel. Door de afgelopen 2 corona jaren is de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers nóg belangrijker geworden. Gespannen wachten we de nadelige effecten van ruim een jaar lang thuiswerken af. Over ‘gespannen’ gesproken: in Nederland hebben jaarlijks zo’n 1,3 miljoen mensen burn-outverschijnselen.

Het risico op een burn-out neemt alleen maar toe. Bedrijfsfitness helpt om de belastbaarheid en weerbaarheid van je medewerkers te vergroten. En niet alleen fysiek. Denk ook aan de mentale gezondheid van je medewerkers. Bedrijfsfitness via GO180 helpen onze personal coaches je graag met het bouwen van jouw toekomst. Vanuit onze hoogwaardige club in Leeuwarden, voor onder andere fitness en PT, bieden we je de persoonlijke begeleiding die nodig is om jouw doel te bereiken. Met de juiste eet-, beweeg en leefstijladviezen is er meer mogelijk dan je je nu voor kunt stellen.

2. Anti-fragiele medewerkers

Eén van de grote HR-trends is de verschuiving van ‘job-based HR’ naar ‘skill-based HR’. Steeds meer werkgevers kijken vaker verder dan alleen naar het juiste cv van de kandidaat voor de functie. Het gaat de komende jaren meer over de juiste persoonlijkheid en vaardigheden. Veel organisaties zien bijvoorbeeld graag leervaardigheid bij hun kandidaten.

En veerkracht. Anti-fragiliteit gaat nog een stapje verder: hoe veert een werknemer terug op een hoger niveau? De vraag naar ‘anti-fragiele’ persoonlijkheden zal toenemen en bedrijfsfitness in de vorm van ons Adaptable programma  is een uitstekende manier om de anti-fragiliteit van je team te verhogen. Activiteiten als krachttraining, maar ook meditatie en mindfulness verhogen de weerbaarheid en veerkracht.

3. Vrije ruimte binnen de WKR-regeling

Gezondheid staat voorop, maar geld speelt ook mee. De werkkostenregeling (WKR) maakt het een stuk voordeliger voor bedrijven om fitness aan te bieden. Via deze regeling kun je producten of diensten belastingvrij verstrekken aan je personeel. Ook een fitnessabonnement. Aan de onbelaste vergoedingen zit een maximum: de ‘vrije ruimte’. Die vrije ruimte over de eerste € 400.000 van de loonsom werd in coronatijd verhoogd van 1,7% naar 3%. Een mooie incentive om nu een bedrijfsfitnessregeling op te zetten.

Inmiddels is de verhoging weer teruggedraaid, maar is de regeling nog steeds aantrekkelijk. En de kans is groot dat de overheid bedrijfsfitness de komende jaren opnieuw wil stimuleren. Bedrijfsfitness kan met of zonder WKR regeling. Investeren in jouw personeel, jouw kapitaal is essentieel!

4. Employer branding

Bedrijfsfitness wordt meer en meer een manier om je als werkgever te onderscheiden van concurrerende organisaties. Een sportabonnement van de zaak doet niet alleen goed werk in het terugdringen van het ziekteverzuim en het verhogen van de productiviteit, maar draagt ook bij aan een positief, gezond en energiek imago. En dat werkt om nieuw talent aan te trekken en bestaande krachten te behouden.

Met GO180 geef je jouw medewerkers toegang tot meer dan sport alleen. Met onze pijlers gericht op training, voeding, mindset en herstel, helpen we mensen naar een gezonder en krachtiger leven. Zowel online als fysiek in onze gym in Leeuwarden.

5. Het beste van thuiswerken en op kantoor

Werkten we in coronatijd massaal thuis, de komende jaren zal naar verwachting bij veel organisaties een mix ontstaan: deels thuis, deels op kantoor. Als werkgever verandert je rol in het gezond en gemotiveerd houden van je personeel op afstand. Met bedrijfsfitness stel je medewerkers in staat om te sporten, te bewegen en te ontspannen en werk je aan duurzame inzetbaarheid.

Dat bedrijfsfitness niet alleen fysiek op locatie hoeft, bewijst ons Digital coaching programma.

Zet vandaag de eerste stap naar morgen!

Deze 5 trends tonen aan dat bedrijfsfitness alleen nog maar zal groeien de komende jaren. Groei ook mee. Zet vandaag de eerste stap met GO180. Voor gezonde en gemotiveerde medewerkers, minder ziekteverzuim en hogere productiviteit. Meer weten? Start building your tomorrow. GO180

Deel dit verhaal: