Zo werkt jouw team met meer energie en focus

Kennis | Hielke van der Lei | 17 mei 2022

Begeleid afslanken in Leeuwarden

Zo werkt jouw team met meer energie en focus: Bedrijfsfitness!

Voldoende beweging en een gezonde leefstijl zijn een must voor een productieve werkdag. Althans, dat vinden wij 😉 en blijkt uit diverse onderzoeken! Het helpt jouw medewerkers namelijk aan meer energie, meer focus en meer creativiteit.

Het gevaar van te weinig beweging

Medewerkers die te weinig bewegen zijn vaker ziek en minder productief. Nederlandse medewerkers zijn gemiddeld 5 werkdagen in het jaar afwezig door ziekte. Bij sporters is dat gemiddeld 3 dagen. En dat kost jou als werkgever gemiddeld €250,- per medewerker, per dag!

Hebben jouw medewerkers een kantoorfunctie? Dan zitten ze al snel zo’n 8 tot 11 uur per dag. De zitziekte is slecht voor je doorbloeding, je brein en is zelfs op lange termijn dodelijk.

De remedie? Meer sporten en bewegen. Het idee dat managers bang waren voor mogelijke blessures van sportende medewerkers of dat het tijd kost, is achterhaald. Sporters melden zich minder vaak ziek, hebben minder last van stress en werken productiever dan niet-sporters. En er zijn nog meer voordelen.

Wat sporten en bewegen doet met de prestaties?

Onderzoekers van de Universiteit van Bristol onderzochten medewerkers op werkdagen waarop ze tijdens de werkdag sportten. Wat bleek? 79% van de medewerkers leverde betere prestaties op het werk op de dagen waarop ze hadden gesport. Als jouw medewerkers sporten en bewegen, hebben ze meer focus, meer energie en meer creativiteit.

1. Meer focus

Met voldoende sport en beweging verbeteren medewerkers hun slaappatroon. Belangrijk, want tijdens je slaap zijn je hersenen aan het werk om je concentratievermogen en geheugen te verbeteren.

2. Meer energie

20% van de medewerkers in Nederland heeft last van vermoeidheid. Uit onderzoek blijkt dat vermoeidheid ook de belangrijkste reden is om niet (genoeg) te sporten en bewegen. Terwijl dat nu net de oplossing is tegen vermoeidheid en voor meer energie. Door regelmatig te sporten verbranden je cellen meer energie en verplaatst de zuurstof zich door je lichaam. Door te bewegen zorg je ervoor dat je je stressniveau verlaagt. Zo slaap je beter en krijg je meer energie.

3. Verbeterde creativiteit

Met sport en beweging maak je je hoofd leeg. En dat levert je vaak een frisse kijk en nieuwe ideeën op, waarmee je weer effectiever en creatiever aan de slag kan gaan. Volgens onderzoek van de Universiteit van Leiden zorgt sporten of bewegen gedurende langere tijd voor meer creativiteit. Dat komt door een toename van oxygenatie en het glucosegehalte in de voorste hersendelen, wat voordelen heeft voor het denkvermogen en het werkgeheugen. 

Werk beter met GO180

Een extra pluspunt van sportende en bewegende medewerkers is dat ze beter kunnen omgaan met werkdruk. Dat geldt voor maar liefst 74%, volgens onderzoek van de Universiteit van Bristol. De onderzoekers raden werkgevers dan ook aan om sporten tijdens het werk te stimuleren. Dit kan fysiek bij onze GO180 club in Leeuwarden, voor onder andere fitness in Leeuwarden en PT, of online. Wij komen graag met jou in gesprek en vertellen je de mogelijkheden.

Deel dit verhaal: