Recensie Paulien Nap

1. Waarom heb je gekozen voor GO180?

Voor de begeleiding. Ik had iemand nodig die mij kon begeleiden, vooral met weer beginnen met sporten na mijn zwangerschap en me daarbij meer kennis over sport en voeding bij kon brengen. Voor die tijd  deed ik met sporten maar wat ik dacht dat goed was, maar wist eigenlijk niet of dit wel klopte. En het is voor mij heel dicht bij 🙂

2. Heb jij je zorgen gemaakt tijdens het traject?

Nee, eigenlijk niet.

3. Wat is de grootste verandering die je hebt doorgemaakt?

Verandering van gewicht/lichaam. Had niet gedacht dat het zo zou uitpakken, dat ik echt zoveel zou afvallen en dat ik me daardoor ook heel anders ging voelen. 

4. Welke verandering heb je als het meest lastig ervaren? (denk aan training/bewegingspatroon, voedingspatroon, supplementen, slaap, reduceren stress) En hoe heb je dit opgelost?

Verandering in voedingspatroon. Het duurde best wel even voordat ik vrienden was geworden met de food app. Ik kwam in het begin vaak niet echt goed uit qua gevarieerd eten en vond het eigenlijk vooral irritant om alles bij te houden. Toen ik me er eenmaal toe had gezet bleek het eigenlijk toch niet zo heel moeilijk als je er maar tijd voor neemt. Daardoor zag ik ook steeds beter de resultaten ervan, wat natuurlijk ook weer motiveert. 

5. Hoe voel jij je over wat je bereikt hebt?

Heel goed. Ik ben heel blij met hoe ik er nu uitzie en hoe ik me daarbij voel. Ik zit lekker in mijn vel en ben heel gemotiveerd om dit zo te houden. 

6. Wat heb je geleerd?

Ik heb nu veel meer kennis over eten en wat waar in zit qua voedingstoffen. Ook weet ik nu veel beter hoe ik kan trainen en ben ik ook in z’n algemeen meer gestructureerd. Van dat laatste had ik niet gedacht dat ik dat uit dit traject zou halen.

7. Wat is nu je volgende stap?

Ik wil de verandering in levensstijl natuurlijk blijven doorzetten. Gezond en gevarieerd eten en gestructureerd blijven sporten. Ik ben ervan overtuigd dat ik daar de basis voor heb gelegd. 

8. Wat wil je delen met andere mensen over je ervaring met ons?

Dat je bij jullie niet alleen goed geholpen wordt als je lichamelijk veranderen wil (bijv. afvallen/meer energie/ minder klachten), maar dat jullie ook veel aandacht besteden aan verandering in leverstijl. Die verandering is misschien nog wel belangrijker. Dat het fijn is om vooraf samen doelen op te stellen en hier naar toe te werken. 

9. Hoe ben je de coronatijd doorgekomen en wat heeft dat met je gedaan?

Ik ben de tijd goed doorgekomen. Het was en is natuurlijk een gekke periode, maar doordat ik al lekker bezig was met mijn nieuwe levensstijl en gemotiveerd ben om dit vast te houden ben ik niet tegen veel dingen aangelopen. Ik kan me voorstellen dat wanneer je nog in het begin van een traject zit dat het moeilijker is om niet terug te vallen in oude gewoontes.