Waarom behaal ik mijn doel(en) niet?

Mindset | | 11 maart 2021

Hoe behaal je jouw doel?

Om een betere versie van jezelf te worden moet je eerst een duidelijk beeld vormen van de persoon die je op dit moment bent en de persoon die je wilt zijn. Hoe sta jij er op dit moment voor qua gezondheid, fitheid en vitaliteit? Hoe handel je in het leven? Wij horen het vaak, mensen willen van alles; zowel zakelijk als privé. Een bepaalde functie bekleden, het starten van een bedrijf, afvallen, fit en vitaal zijn, enzovoort. Echter in de praktijk, blijkt het enorm lastig te zijn om het doel te behalen. Door jezelf beter te leren kennen kun je een beter doel stellen en kun je beter richting geven aan je leven. Maar hoe krijg je inzicht in je eigen persoonlijke fundament? In de volgende stappen creëer je inzicht op de persoon die jij nu bent en de persoon die jij wilt zijn.

Stap 1. Stel jezelf de volgende vragen en schrijf ze uit

Welke normen en waarden vind jij belangrijk? Neem jij verantwoordelijkheid voor je gedrag naar jezelf en je omgeving? Hoe staat je gezondheid er op dit moment voor? Ben je hier tevreden over? Vind je het belangrijk sociale erkenning te krijgen van de mensen om je heen? Door welke acties en handelingen wordt jij gewaardeerd en vind je dit belangrijk?

Stap 2. Analyseer voor jezelf de beste toekomstige versie van jezelf

Hoe ziet mijn ideale dagelijks leven eruit? Wat voor werk doe ik? Hoe ziet mijn gezondheid eruit? Enzovoort.

Stap 3. Schrijf je acties en patronen concreet uit.

Het is belangrijk om te achterhalen wat de toekomstige versie van jezelf anders doet dan de huidige versie van jezelf.  Doe ik nu niet wat ik wel zou moeten doen? Wat doe ik nu wel wat ik niet zou moeten doen?

Stap 4. Ga jezelf vandaag de dag al gedragen als de toekomstige versie van jezelf.

Heb je nu meer inzicht gekregen in de persoon die jij wilt zijn? Of denk je dat je hier nog wat hulp bij kunt gebruiken? Schroom niet ons een bericht te sturen, wij staan voor je klaar om je hierbij te helpen!

Deel dit verhaal: