Voedingsadvies op maat: hoe werkt dit?

Kennis | Hielke van der Lei | 11 juli 2024

Voedingsadvies op maat
Voedingsadvies op maat, hoe werkt dit Hoe werkt voedingsadvies op maat

Voeding speelt een cruciale rol in ons algehele gezondheid en vitaliteit. Een evenwichtige en goed samengestelde voedingspatroon kan niet alleen helpen bij het bereiken van fysieke doelen zoals gewichtsverlies of spieropbouw, maar ook bij het verbeteren van de mentale gezondheid en het algehele energieniveau. Voor het optimaal bereiken van je persoonlijke doelen (want iedereen is anders), is voedingsadvies op maat enorm belangrijk. In deze blog gaan we dieper in op hoe voedingsadvies op maat werkt en welke rol de personal coaches van GO180 hierin (kunnen) spelen.

Wat is voedingsadvies op maat?

Voedingsadvies op maat is een gepersonaliseerde benadering van voeding die rekening houdt met de unieke behoeften, doelen en omstandigheden van jou als persoon. In plaats van een one-size-fits-all dieet, biedt het op maat gemaakte voedingsplan dat specifiek is afgestemd op de individuele behoeften. In een persoonlijk advies houden we rekening met o.a.:

  • Je lichaamssamenstelling: lichaamsgewicht, gewichtsdoelen, spiermassa, vetpercentage etc.
  • Jouw leefstijl: activiteitenniveau, gezinssamenstelling, werk- en leef routine, slaappatronen.
  • Je huidige gezondheidstoestand: eventuele allergieën, intoleranties, medische aandoeningen.
  • Je voedingsvoorkeuren: vegetarisch, veganistisch, dieetbeperkingen.
  • En je persoonlijke doelen: gewichtsverlies, spieropbouw, verbetering van sportprestaties.

Het proces van op maat gemaakt voedingsadvies

Het creëren van een persoonlijk voedingsplan omvat verschillende stappen, waaronder:

Stap 1

Wij starten altijd met een persoonlijke intake waarbij informatie wordt verzameld over jouw gezondheid, levensstijl en doelen van de klant. Ook doen we een analyse van je huidige eetgewoonten en fysieke activiteiten. Dit vormt de basis voor een persoonlijk advies.

Stap 2

Vervolgens gaan we aan de slag met de verzamelde gegevens om een dieper inzicht te krijgen in de behoeften en eventuele obstakels, zodat er een voedingsplan opgesteld wordt dat in lijn is met je persoonlijke doelen én rekening houdt met jouw persoonlijke voorkeuren en medische achtergrond.

Stap 3

Aan de slag! Onze persoonlijke coaches voorzien je van concrete voedingsrichtlijnen en ondersteuning voor het volgen van het plan. Regelmatige check-ins doen we om de voortgang te monitoren en aanpassingen te maken indien nodig. Stap voor stap werken we zo naar eetgewoonten wat jij de rest van je leven kunt volhouden.

Stap 4

Het aanleren van een gezond(er) eetpatroon is niet gemakkelijk. Dit doe je stap voor stap. Een belangrijk onderdeel is, dat je leert wat goed voor jou is en waarom. Daarom besteden we ook veelvuldig aandacht aan het belang van bepaalde voedingsgroepen en wat het voor je lijf doet.

De rol van onze personal coaches

Bij GO180 begrijpen onze personal coaches het belang van een holistische en op maat gemaakte benadering van voeding. Onze rol hierin is:

  • Deskundig advies: de coaches zijn opgeleid in voedingsleer en begrijpen hoe voeding werkt in combinatie met bewegen, trainen en gezondheid.
  • Persoonlijke aandacht: dit samen met een persoonlijk plan staat bij ons centraal. Wij geloven dat dit de meest duurzame en resultaatgerichte aanpak is. Regelmatige één-op-één sessies om de voortgang te bespreken en het plan indien nodig aan te passen dragen hieraan bij. Coaching op locatie in Leeuwarden bieden hiermee ook aan.
  • Samen sterk: onze coaches bieden constante motivatie en ondersteuning om je verder te helpen bij het bereiken van je persoonlijke doelen.
  • Praktische tips en tools: wij geven praktische tips zoals ons eigen receptenboek, boodschappen doen en het omgaan met sociale situaties waarin eten een rol speelt. Ook het gebruik van onze tools om de voortgang bij te houden en klanten te helpen hun doelen te visualiseren en bereiken.

Voorbeelden van succes

GO180 heeft talloze succesverhalen van klanten en clubleden die hun gezondheids- en fitnessdoelen hebben bereikt door middel van op maat gemaakte voedingsplannen en de ondersteuning van hun personal coaches. Check ze in onze stories!

Conclusie voedingsadvies op maat

Voedingsadvies op maat is volgens ons DE manier om je persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelen duurzaam te bereiken. Dit is absoluut niet eenvoudig. Maar de personal coaches van GO180 kunnen hier een cruciale rol in spelen door deskundig advies, persoonlijke aandacht, motivatie en praktische tools te geven. Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen, of gewoon gezonder wilt leven, de op maat gemaakte en holistische benadering van ons kan je helpen om je doelen te bereiken en je algehele welzijn te verbeteren.

Wil jij meer weten? Wij staan voor je klaar!

Deel dit verhaal: