Sporten voor werknemers: wat zijn de voordelen?

Bedrijfsfitness | Hielke van der Lei | 28 juni 2024

krachtoefeningen die niet in jouw schema mogen ontbreken
Sporten werknemers voordelen De voordelen van sporten voor werknemers

In de moderne (werk) wereld waar stress, deadlines, hoge productiviteit en zittend werk vaak de norm zijn, wordt het steeds belangrijker om aandacht te besteden aan de gezondheid en het welzijn van werknemers.

Maak werk van je gezondheid! Bedrijven die investeren in de fysieke en mentale gezondheid van hun teams en personeel plukken hier vaak de vruchten van in de vorm van hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een betere werksfeer. Een van de meest effectieve manieren om dit te bereiken, is door sport- en/ of vitaliteitsprogramma’s aan te bieden aan werknemers. Maar waarom is dit zo belangrijk?

De voordelen van sporten voor werknemers

  1. Verbeterde fysieke gezondheid

Regelmatig sporten helpt werknemers om in goede fysieke conditie te blijven. Het kan bijdragen aan gewichtsverlies, het versterken van spieren en botten, en het verbeteren van het algehele uithoudingsvermogen. Bovendien kan het risico op chronische ziekten zoals hartziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker worden verminderd.

  1. Verhoogde productiviteit

Onderzoek toont aan dat werknemers die regelmatig sporten productiever zijn. Ja? Echt! Die twee uurtjes per week sporten zorgt voor: om de concentratie te verbeteren, vermoeidheid te verminderen en de algehele mentale scherpte te verhogen. Dit betekent dat werknemers gedurende de dag meer werk kunnen verzetten in minder tijd en met een hogere kwaliteit. Let’s go!

  1. Minder ziekteverzuim

Werknemers die fit en gezond zijn en zich ook zo voelen, melden zich minder vaak ziek. Sporten kan het immuunsysteem versterken en de algehele gezondheid verbeteren, wat leidt tot minder ziektedagen en een lagere belasting voor het bedrijf.

  1. Betere mentale gezondheid

Sporten heeft ook een positief effect op de mentale gezondheid. Het kan stress verminderen, angst verlagen en symptomen van depressie verlichten. Regelmatige fysieke activiteit stimuleert de productie van endorfines, de zogenaamde ‘gelukshormonen’, die bijdragen aan een beter humeur en een gevoel van welzijn. Kortom, je zit lekkerder in je vel.

  1. Verbeterde teambuilding

Sporten in groepsverband. Samen met je collega werken aan je gezondheid. Hiermee kan sporten, perfect dienen als een effectieve teambuilding activiteit.

Ons aanbod

Bij GO180 begrijpen we hoe belangrijk het is om werknemers fit en gezond te houden. Daarom bieden we een breed scala aan vitaliteit, sport- en fitnessmogelijkheden die zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven en hun medewerkers.

Onze programma’s

In onze club staan je trainingsproces, verbinding en het verbeteren van je leefstijlgewoontes centraal. Met behulp van ons diverse aanbod werken we met een doelgerichte aanpak om te kunnen bereiken wat jij voor ogen hebt. Van persoonlijke coaching, groepsconcepten en zelfstandig fitnessen. Wij helpen jou met het bouwen van een gezonde(re) leefstijl!

Flexibele trainingsopties

We begrijpen dat de werktijden en verplichtingen van werknemers kunnen variëren. Daarom bieden we flexibele trainingsopties, waaronder vroege ochtend- en avondsessies en dal momenten, zodat iedereen de kans krijgt om deel te nemen aan onze programma’s, ongeacht hun werkrooster.

Sporten via Bedrijfsfitness Nederland en Workit

Die eerste stap kan best lastig zijn. Om het toegankelijker voor jou te maken, werken we samen met Bedrijfsfitness Nederland en Workit. Deze platforms bieden werknemers de mogelijkheid om eenvoudig een sportabonnement af te sluiten en gebruik te maken van ons uitgebreide aanbod.

Bedrijfsfitness Nederland

Bedrijfsfitness Nederland is een platform dat bedrijven helpt om hun werknemers fit en gezond te houden door middel van sport- en fitnessprogramma’s. Werknemers kunnen via hun werkgever sporten een abonnement afsluiten en profiteren van aantrekkelijke kortingen op onze sportfaciliteiten en -lessen.

Workit

Workit biedt een vergelijkbare service, maar richt zich daarnaast ook op het bieden van gepersonaliseerde trainingsprogramma’s en coaching. Dit maakt het voor werknemers nog eenvoudiger om een fitnessregime te vinden dat past bij hun persoonlijke doelen en voorkeuren.

Conclusie

Sporten biedt talloze voordelen voor werknemers, van verbeterde fysieke en mentale gezondheid tot verhoogde productiviteit en minder ziekteverzuim. Bij GO180 zijn we toegewijd aan het helpen van bedrijven en hun medewerkers om deze voordelen te realiseren door middel van ons diverse aanbod aan sport- en fitnessprogramma’s.

Dankzij samenwerkingen met Bedrijfsfitness Nederland en Workit is het nu nog eenvoudiger voor werknemers om deel te nemen en te profiteren van de positieve effecten van regelmatig sporten. Investeer vandaag nog in de gezondheid van uw medewerkers en zie hoe het uw bedrijf ten goede komt!

Deel dit verhaal: