De voordelen als je gaat sporten via de werkgever

Kennis | Hielke van der Lei | 17 februari 2023

Sporten via werkgever

Gezonder levensstijl voor werknemers

Gezonder levensstijl voor werknemers

Een hoge productiviteit en een laag ziekteverzuim is wat je als werkgever belangrijk vindt. Je motiveert je medewerkers het beste uit zichzelf te laten halen, zodat jullie als team optimale resultaten leveren. Hoe doe je dat iedere dag weer? Voldoende fysieke beweging is daar een belangrijk onderdeel van. Wat de voordelen zijn van sporten via de werkgever, daarover lees je in deze blog.

Krijgt het team de mogelijk om te sporten via de werkgever, dan heeft dat in de eerste plaats voordelen voor de medewerkers zelf. Ze ontwikkelen hun lichamelijke conditie die hen in staat stelt zwaar werk goed vol te houden. Ook het brein wordt getraind, waardoor de geestelijke gesteldheid een positieve boost krijgt. Sporten is op fysiek en mentaal vlak bevorderlijk en zorgt ervoor dat iedere medewerker een gezonder levensstijl kan krijgen. Andere manieren om een gezonde levensstijl bij je medewerkers te stimuleren, is door de volgende acties te ondernemen:

  • Gezonde lunch bieden
  • Snacks verruilen voor fruit
  • Elektrisch verstelbare bureaus op zit- en stahoogte
  • Liften tussen verdiepingen afsluiten
  • Beweging aanmoedigen tijdens de pauze of tussen werkzaamheden door

Het is ook bewezen dat medewerkers die sporten meer stressbestendig zijn dan medewerkers die dat niet doen.

Verhoogde productiviteit

Sporten via de werkgever beïnvloedt de productiviteit op de werkvloer. Krijgen medewerkers de kans om op de kosten of in de tijd van de werkgever te sporten, dan groeit de motivatie om de werkprestatie te verbeteren. Juist door tussen de bedrijven door een work-out te doen, krijgen medewerkers meer energie om nadien hun werk voort te zetten. Het hoofd is leeggemaakt en vol frisse moed gaat het werk weer door. Een training kan er bovendien voor zorgen dat een medewerker zijn opgekropte frustratie of stress over een bepaald project los kan laten. Het gevolg is dat er na het sporten meer ruimte is om het werk vanuit een positieve benadering weer op te pakken.

Hogere tevredenheid onder medewerkers

Krijgen medewerkers de kans om te sporten via de werkgever, dan zullen ze dat enorm waarderen. Er wordt tijd en geld geïnvesteerd in de mogelijkheid om te sporten. Dat heeft voor beide partijen veel positieve invloed. De tevredenheid onder medewerkers zal door deze keuze enorm toenemen en dat ga je merken op de werkvloer. Sporten heeft bovendien een positief effect op je humeur, waardoor de sfeer onderling zichtbaar beter kan worden. Lukt het om als team op hetzelfde moment een groepstraining te volgen, dan is het een perfecte manier om collegiale relaties te versterken.

Lager ziekteverzuim

Voldoende sporten verbetert de lichamelijke conditie en gezondheid. Als gevolg zullen medewerkers minder vatbaar worden voor griepjes en minder snel ziek zijn. Ook voor de mentale gezondheid is sporten een belangrijk middel. Doordat medewerkers kunnen sporten via de werkgever ervaren ze minder stress op de werkvloer. Daar hebben zowel jij als je medewerker enorme baat bij.

Sporten via werkgever bij GO180

Wil je jouw medewerkers stimuleren om te gaan sporten en wil je daarvoor tijd en geld investeren? Sporten via de werkgever is mogelijk bij GO180 waar ervaren coaches klaarstaan voor persoonlijke begeleiding. Wil je weten wat jij voor jouw team kan doen? Neem vrijblijvend contact op met onze coaches die je graag informeren over de mogelijkheden.

Deel dit verhaal: