Hoe krijg ik meer discipline om te sporten

Kennis | Hielke van der Lei | 06 februari 2023

Portret Go180 38

Een gebrek aan discipline is vaak een oorzaak waarom mensen datgene wat ze verlangen niet tot een werkelijkheid kunnen maken. Het is nou eenmaal het geval dat mooie resultaten, succes of een gelukkig leven je niet komen aanwaaien. Sorry, we kunnen het niet mooier maken. Wel makkelijker ;-). Om discipline te ‘’trainen’’ en resultaat te behalen, zijn er acties nodig die met een bepaalde frequentie uitgevoerd moeten worden om daar te komen waar jij graag naartoe wilt. Discipline is niet meer en niet minder dan het herhaaldelijk uitvoeren van acties die jou brengen wat jij op de lange termijn verlangt. Dit kunnen grote impactvolle acties zijn maar ook kleine dagelijkse acties. Die kleine acties dragen bij aan het gewenste resultaat oftewel persoonlijke doel(en).

Discipline kun je trainen!

Gelukkig is discipline te trainen en daarom een enorm waardevol fundament om toe te passen in je dagelijks leven. Hoe vaker je discipline toe past hoe vanzelfsprekender het zal worden en dus ook makkelijke toepasbaar wordt bij het veranderen en/of toepassen van bijvoorbeeld nieuwe patronen.

Hieronder 3 tips om direct je discipline te verbeteren en vanaf vandaag nog resultaat te boeken.

  1. Doe dagelijks een aantal (kleine) opdrachten

    Voer deze opdrachten uit om je discipline te vergroten. De weerstand zal in het begin behoorlijk aanwezig zijn en je zult ervaren dat je geen zin hebt. Door deze weerstand steeds te doorbreken zal het als maar makkelijker worden.

  2. Maak het niet groter dan het is

    Taken die toch moeten gebeuren maar waar je geen zin in hebt kunnen in je hoofd een eeuwigheid duren. Pieker er niet te veel over, soms kosten deze taken in werkelijkheid slechts enkele minuten tijd.

  3. Plan het sporten en/of gezonde activiteiten in!

    Door sporten en activiteiten waar je geen zin in hebt in te plannen maak je ze tastbaar en maak je een harde afspraak met jezelf. Op deze manier wordt het gemakkelijker om de taak ook daadwerkelijk uit te voeren. Heb je gedaan wat je wilde/moest doen voor de dag, vier dit en zie het als een overwinning. Geef jezelf dat beetje positieve energie.

Kan jij hulp gebruiken bij het creëren van meer discipline? Neem dan gerust contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Deel dit verhaal: