Het verhaal van Nick Derks

Mart Scholten | 04 april 2022

AronWeidenaar_0432
Ik heb gekozen voor GO180 omdat ik Wouter kende van de tijd samen op de opleiding Sport Gezondheid en Management. We konden het toen al goed vinden en ik wilde dit proces met iemand aan gaan die ik vertrouwen kan.

Heb jij je zorgen gemaakt tijdens het je personal training en coaching traject? 

Ik heb mij een paar keer zorgen gemaakt, maar elke keer om iets anders. In het begin over de intensiteit van de trainingen en of ik het vol kon houden of neer zou vallen, die grens zoek je elke keer op dus daar was ik soms een beetje bang voor. Ook heb ik mij even zorgen gemaakt over 1400 kcal binnenkrijgen per dag en of ik dat wel aankon. In deze situaties vertrouwde ik op Wouter en hebben we altijd goed erover kunnen praten.

Mijn grootste verandering is mijn leefstijl.

Ik voel weer energie om dingen te ondernemen, al is het even de stad in gaan om iets te doen. Ik voel me vrij om dat te doen omdat het mij nu niet al mijn energie kost om zoiets te doen. Door beter en minder eten, meer bewegen en wat structuur ben ik een heel eind gekomen.

Welke verandering heb je als het meest lastig ervaren?

Voor mij was het heel lastig om vertrouwen te hebben in het proces en in mijzelf. Ik was bang om dingen te doen omdat ik dacht dat ik geen energie zou hebben en ik was bang dat ik geen tijd zou hebben en ging dan erg stressen. Het vertrouwen krijgen om in te zien dat ik wel degelijk energie had en tijd was wel een uitdaging. Oplossen was lastig maar ik ben tegen mijn gevoel in gegaan en ben gewoon de dingen gaan doen. Naar mijn ouders reizen en weekendje daar zijn of naar mijn vriendin, naar Amsterdam voor een verjaardag etc. gewoon doen.

Hoe voel jij je over wat je bereikt hebt?

Dit is altijd een lastig puntje voor mij. Ik ben erg trots op wat ik tot nu toe gedaan heb maar voor mijn gevoel ben ik er nog niet en kan ik er nog meer uithalen. Ik moet nog door van mezelf. Wel heb ik door hoeveel kilo ik kwijt ben geraakt en dat het heel erg knap is dat het mij zo goed lukt.

Wat heb je geleerd?

Misschien niet zo zeer geleerd maar ik krijg steeds meer van mezelf terug van hoe ik altijd was. Ik herken mezelf weer steeds meer in mijn gedrag, uitstraling en fysiek. Het is het afspraken maken en mij daaraan houden wat goed gaat waardoor ik zoveel afval, als ik zeg dat ik wat doe, dan doe ik het ook.

Wat is nu je volgende stap?

De volgende (en laatste stap) is eentje waar ik naar uitkijk. De focus gaat straks van afvallen en conditie opbouwen naar spier massa kweken en sterker worden. Ik word nu al een stuk sterker maar dat wordt straks nog meer te zien in mijn lichaam en hopelijk ook in mijn gedrag.

Wat wil je delen met andere mensen over je ervaring met GO180 Groningen?

Ik dacht altijd dat ik alles alleen moest doen, soms heb je gewoon iemand nodig die je helpt. Zoek dan ook iemand die weet wat hij doet en die bij je past. Met die ‘klik’ wordt het hele proces zoveel makkelijker. Hier bij GO180 heb ik altijd het gevoel dat mijn doel en mijn progressie centraal staat, niet alleen bij je eigen coach maar ook bij de andere mensen die trainen bij GO180 Groningen. Iedereen steunt elkaar en de professionele aanpak van de coaches werkt alleen maar mee aan een soepel en snel proces naar afvallen of spiermassa, welke ook jouw doel is.
Deel dit verhaal: