Het verhaal van Marlinde

Ervaringen | 30 november 2021

Coaching Leeuwarden

Waarom heb je gekozen voor GO180?

Om diverse redenen. De sportschool zit bij mij in de buurt. Iemand die ik ‘ken’ werkt hier, zo zag ik het voorbij komen op facebook en voelde het wel soort van vertrouwd.  Het is fijn dat het alleen een sportschool is voor personal training en er dus geen andere mensen zijn die ‘vrij’ aan het sporten zijn. Eerste gesprek voelde prettig aan en ik kreeg daarbij het gevoel dat ik wel te maken had met mensen die kennis van zaken hadden en de sportruimte zelf voelde erg goed aan.

Heb jij je zorgen gemaakt tijdens het traject?

‘Zorgen’ is een groot woord maar ik vraag mij nu wel af hoe het met mij was geweest als ik die drie maanden niet bij GO180 was geweest. Jullie waren voor mij niet alleen een coach gericht op sporten of voeding maar ik kreeg van jullie ook soort van ‘mentale steun’ door middel van korte gesprekken. Toen ik bij jullie begon zat ik echt niet lekker in mijn vel, ik was best onzeker, emotioneel en best prikkelbaar. Dit herken ik nu niet meer bij mijzelf.
Ongeveer aan het eind van het traject maakte ik mij wel wat zorgen omdat ik wist dat ik weer zou beginnen met werken (na de zomervakantie) en ik op dat moment al bij jullie was gestopt. Ik zag er best wel tegenop om weer 5 dagen aan het werk te gaan plus nog een studie in de avond en was bang dat alles wat ik bij jullie had geleerd ineens niks meer zou gaan opleveren op het moment dat ik weer volop de focus op werk en studie moest leggen. Gelukkig is dat niet gebeurd maar ik heb de eerste paar weken nadat ik bij jullie ben gestopt wel even moeten zoeken naar hoe ik er voor kon zorgen dat ik wel bleef sporten en wanneer ik hierover tevreden was. Uitkomst was: in ieder geval 1 keer in de week sporten, sowieso in het weekend, en dan wanneer mogelijk vaker in de week + voedingspatroon aanhouden zoals ik het nu had geleerd.

Wat is de grootste verandering die je hebt doorgemaakt?

Ik heb veel meer energie gekregen. Toen ik begon had ik weinig energie en zat ik niet lekker in mijn vel. Nu is dit echt anders. Ik heb inzicht gekregen in wat voeding en beweging kan doen met je energieniveau en dat heeft mij veel opgeleverd.

Welke verandering heb je als het meest lastig ervaren? En hoe heb je dit opgelost?

Ik denk ‘ mijn voedingspatroon’. Ik moest er heel erg aan wennen om echt te kijken naar wat ik kocht, en dan vooral gericht op eiwit. Ik vond het wel lastig om een balans te vinden in dat wat ik at en ook om op mijn calorieën te komen. Op een gegeven moment had ik mij het loggen van het eten echt eigen gemaakt en baalde ik ervan wanneer ik bijvoorbeeld een keer uiteten was en niet wist hoeveel gram ik waarvan op mijn bord had liggen en dus niet goed kon loggen. Ik heb toen weer moeten leren om het loggen wat meer los te laten.

Hoe voel jij je over wat je bereikt hebt?

Goed en tevreden. Mijn doel was om meer energie te krijgen en daarmee lekkerder in mijn vel te zitten en dat heb ik bereikt.

Wat heb je geleerd?

Wat mij helpt om meer energie te krijgen. Wat mij helpt om mij goed te voelen. Kennis van de sportapparaten en oefeningen. Kennis over voeding en mijn eigen lichaam. En zeker door de coaching gesprekken die ik af en toe had met jullie ben ik mij ook meer bewust geworden van hoe ik zelf in elkaar zit en wat ik nodig ben om mij ‘gelukkig’ te voelen. Dit heeft niet alleen te maken met voeding of het sporten maar ook met het kijken naar waar ik energie van krijg gericht op vrijetijd, werk, vrienden etc. en mij daar vooral op te focussen.

Wat is nu je volgende stap?

Blijven sporten, in ieder geval 1 keer in de week, en dan verder gaan met het gewicht bij de oefeningen, waarbij ik bij jullie ben geëindigd. Voeding aanhouden zoals ik het mij nu aangeleerd heb, maar het wegen van mijn eten ga ik wel meer loslaten. Focussen op de dingen waar ik energie van krijg en waar ik blij van word.

Wat wil je delen met andere mensen over je ervaring met ons?

Ik heb veel over jullie gedeeld met anderen. Ik heb inmiddels mijn twee zussen en één vriendin gestimuleerd met mijn verhalen om ook personal training te nemen. Helaas wonen die niet in de buurt, waardoor ze naar een andere sportschool zijn gegaan. Ik benoem bij anderen dat jullie echt tijd nemen voor jullie ‘klanten’ en dat het erg fijn is dat jullie rekening houden met de behoeften, denk aan moment van training (dag/tijdstip) en aan de doelen van de klant (hoe behaalt de klant uiteindelijk zijn doel maar ook waar heeft de klant vandaag behoefte aan?).

Deel dit verhaal: