Het verhaal van Erik Velstra

14 april 2022

GO180 84

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam het besef dat er ‘iets’ moest gebeuren.

Mijn lichaamsvet nam toe en ik merkte aan mijn energiehuishouding en lichaam dat het toch écht tijd was voor een andere leefstijl!

Voorheen was ik altijd redelijk sportief en deed mee aan recreatieve hardloopwedstrijden, racefietstochten en fitness in een reguliere sportschool. Toen ik in korte tijd vader werd van een zoon en daarna twee dochters (tweeling) en ondertussen gestart was als zelfstandige zorgondernemer stond mijn leven volledig in het teken hiervan.

In de minimale tijd die overbleef op een dag, plofte ik vaak op de bank om Netflix te kijken. Om van de bank af te komen en het sporten weer op te pakken was dan ook een grote stap (drempel).

Dit resulteerde in het feit dat ik drie jaar niet gesport heb en dit aan alles begon te merken.
Om weer uit die sleur te komen wist ik dat ik dit het beste onder professionele begeleiding kon gaan doen. Ik kende GO180 van naam en heb een afspraak gemaakt voor een vrijblijvende intake. Bij de metingen werd er nog eens pijnlijk duidelijk dat er inderdaad
‘iets’ moest gebeuren.

Ik ben eerst gestart met een halfjaartraject. Een traject waarbij ik twee keer in de week een uur personal training kreeg en daarnaast begeleiding en coaching bij voeding en leefstijl. Die stok achter de deur heeft mij echt geholpen om te starten. Al vrij snel begon ik de positieve effecten hiervan te merken. De begeleiding bij voeding was echt een eye-opener voor mij. Door anders te eten en absoluut niet minder dan normaal viel ik af. Daarnaast was ik mijn hele leven al een echte ‘snoozer’. Na een tijdje merkte ik dat het niet meer lukte om weer in slaap te vallen als ik wakker werd.

Hierdoor voelde ik mij een stuk fitter en werd mij nogmaals duidelijk wat goede voeding en beweging met je doet. Ik ben 12,5 kilo afgevallen en een stuk sterker en energieker geworden.

Na een halfjaar heb ik het besluit genomen om door te gaan bij GO180! Inmiddels train ik al anderhalf jaar bij GO180 en sinds een tijdje op de nieuwe locatie in Leeuwarden die van alle gemakken voorzien is. Er hangt een prettige en persoonlijke sfeer. Door de kundige begeleiding van mijn coach Janine en het goed corrigeren tijdens de oefeningen train ik al anderhalf jaar volledig blessure vrij. Nog steeds word ik uitgedaagd om tijdens een training alles uit mijzelf te halen en grenzen te verleggen. Alle gewichten van de oefeningen zijn
in de loop der tijd fors zwaarder geworden. Gewichten waarvan ik nooit had verwacht dat ik dat zou kunnen doen.

Mijn zorgorganisatie is de afgelopen tijd fors gegroeid naar een team van 34 personen en daarnaast een druk gezinsleven. Ik weet zeker dat ik er anders bij had gezeten als deze investering in mijzelf niet had gedaan. Omdat ik tijdens mijn werk en in het gezin altijd ‘aan
sta’ is het erg fijn om twee uren per week aan jezelf te werken en fysiek uitgedaagd te worden. Ik denk dat ik nog lang bij GO180 blijf!

Inmiddels hebben mijn vrouw en schoonmoeder dit voorbeeld gevolgd en trainen zij ook met succes en plezier bij GO180!

Deel dit verhaal: