Het verhaal van Ellen

Ervaringen | 26 oktober 2021

GO180 168

Voordat ik startte bij GO180 merkte ik dat de stap naar sporten steeds groter was geworden, te groot. In de periode voorafgaand aan het traject had ik al jaren niet meer gesport.

Mijn conditie was na de tweede zwangerschap beneden alle peil; de zwangerschapskilo’s wilden er maar niet af, ook niet als ik minder at… Ik was vaak vermoeid, ook in de weekenden, en ik bewoog daardoor steeds minder in plaats van meer. Het werd een vicieuze cirkel welke ik op eigen kracht niet meer kon doorbreken.

Ik wist natuurlijk maar al te goed dat ik daar iets mee moest doen. In mijn werk in het Gebiedsteam (sociaal domein) komt gedrag en gedragsverandering regelmatig aan de orde, en zie ik bij cliënten hoe moeilijk het is gedrag te veranderen, patronen te doorbreken en nieuwe vaardigheden aan te leren. Een deel van mijn werk is mensen motiveren op dit gebied. Immers: “als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”. Verder zag ik al vaak wat succeservaringen met mensen doen. Nou, als ik dat dan allemaal zo goed wist, waarom deed ik dan nikis?

Goede vraag.

Bij GO180 heeft Janine mij bewust gemaakt van mijn eigen mindset. Het ging niet alleen over sporten, maar ook over wat je basishouding eigenlijk is en waarom je doet wat je doet en dus eigenlijk ook waarom je eet wat je eet. Ik leerde hoe mijn lichaam uit balans is geraakt. Langdurige stress door een hoge werkdruk en privé omstandigheden speelden een rol, net als een slaaptekort, negatieve gedachten over mezelf/ mijn prestaties en over het feit dat ik niet sportte. En, voeding (lees: veel suikers).

Janine coachte om het evenwicht te herstellen op alle gebieden.

Janine kan ik omschrijven als no nonsense coach, stabiel, betrouwbaar en kundig op het gebied van training en voeding. De coach die niet altijd zegt wat je wilt horen, maar wat je moet horen. In het begin was dat wel even slikken. Ze trok me uit mijn comfort zone. Niet denken, maar dóen en geen excuses. Gaandeweg leerde Janine me steeds beter kennen, en stimuleerde ze me vooral om mijn gedachten om te draaien, ook het succes te zien.

Het traject met Janine heeft er toe geleid dat ik 11 kg kon afvallen, mijn conditie en kracht zijn verbeterd, en ik een beter gevoel heb over wie ik ben en weer zie wat ik kan.

Deel dit verhaal: