Afvallen volhouden in 2024

Kennis | Hielke van der Lei | 16 januari 2024

Afvallen volhouden in 2024

Een succesvolle aanpak voor blijvend gewichtsverlies

Afvallen 2024 volhouden Afvallen 2024

Een succesvolle aanpak voor blijvend gewichtsverlies

Het nieuwe jaar is begonnen en veel mensen hebben zich weer voorgenomen om af te vallen. Maar we weten allemaal dat het vaak makkelijker gezegd is dan gedaan. In deze blog bespreken we een praktische en eenvoudige aanpak om afvallen vol te houden in 2024 en je gewichtsverliesdoelen daadwerkelijk te bereiken én te behouden.

1. Stel realistische doelen

Begin met het stellen van realistische en haalbare doelen. In plaats van te focussen op een groot gewichtsverlies in korte tijd, richt je op een gezond en duurzaam gewichtsverlies van ongeveer 0,5 tot 1 procent per week. Dit is niet alleen gezonder, maar ook realistischer en beter vol te houden op de lange termijn.

2. Eet bewust en gezond

Balans is de sleutel! Zorg voor een evenwichtig voedingspatroon met voldoende groenten, fruit, volle granen, eiwitten en gezonde vetten. Vermijd sterk bewerkte voedingsmiddelen en kant en klaar producten.

Portiegrootte en controle: let op je portiegroottes en gebruik bijvoorbeeld kleinere borden om je te helpen minder te eten.

Plan je maaltijden: door vooruit te plannen en gezonde maaltijden en snacks bij de hand te hebben, voorkom je dat je toegeeft aan verleidingen. Mocht je hier veel moeite mee hebben, bij ons kun je ook terecht voor voedingsadvies.

3. Blijf actief

Kies een activiteit die je leuk vindt. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, zwemmen of dansen, kies een activiteit die je plezierig vindt en makkelijker volhoudt.

Beweeg dagelijks. Probeer dagelijks minstens 30 minuten matige tot intense lichaamsbeweging te krijgen.

4. Creëer een sociaal draagvlak en verantwoordelijkheid

Zoek steun. Praat met vrienden en familie over je doelen en vraag om hun steun. Overweeg ook om lid te worden van een (online) community voor extra motivatie en ondersteuning. Dit kan uiteraard bij GO180. Join now.

Vier je successen. Sta stil bij je vooruitgang en vier je successen, hoe klein ook. Dit helpt je gemotiveerd te blijven en je vooruitgang te zien.

5. Wees geduldig

Het is belangrijk om geduldig en compassievol naar jezelf te zijn. Er zullen ups en downs zijn, maar het is oké. Leer van je fouten, stel jezelf opnieuw in en ga door. Afvallen en een gezonde levensstijl volhouden is een reis, geen sprint.

Conclusie

Afvallen volhouden in 2024 vereist toewijding, geduld en een goed plan. Door realistische doelen te stellen, gezond te eten, actief te blijven, een ondersteunend netwerk op te bouwen en compassievol naar jezelf te zijn, kun je een duurzame en gezonde gewichtsverliesreis beginnen en volhouden. Het gaat niet alleen om het bereiken van een bepaald gewicht, maar ook om het creëren van een gezonde levensstijl die je kunt volhouden op de lange termijn. En mocht het echt niet lukken, schakel ons dan in voor afvallen onder begeleiding.

Deel dit verhaal: