Afvallen onder begeleiding van GO180, 5 redenen om te starten

Kennis | Hielke van der Lei | 27 juni 2023

GO180 78

5 redenen voor afvallen onder begeleiding

5 redenen voor afvallen onder begeleiding

Ben je op zoek naar een manier die bij jou past en die je helpt gezond te leven? Om je beweeg-, eet- en leefpatronen te verbeteren, is het belangrijk effectieve doelen te stellen. Dat vraagt om discipline en motivatie, wat in je eentje een grote uitdaging kan zijn. Wil je trainen en afvallen onder begeleiding, dan helpt een ervaren coach jou te werken aan je persoonlijke doelen voor een gezonde levensstijl. Lees in deze blog hoe de begeleiding voor jou het verschil kan maken.

1.      Voorkomen van gezondheidsrisico’s

Wil je met jouw persoonlijke doelen aan de slag? Dan is het belangrijk dat je dit op een gezonde en verantwoorde manier doet. Het volgen van strenge diëten of zeer intensieve trainingsprogramma’s lijken aanvankelijk misschien een goed idee, maar kunnen op de lange termijn een schadelijk effect hebben op je gezondheid. Waar jij de kennis over gezond afvallen niet hebt, kan een coach je helpen om op een verantwoorde en veilige manier je levensstijl aan te passen.

2.      Deskundige begeleiding

Als je wilt trainen en afvallen onder begeleiding, dan heb je het voordeel dat je coach zijn kennis en ervaring kan inzetten om jou vakkundig kan helpen. Op basis van jouw specifieke behoeften en doelen stel je samen met je coach een gepersonaliseerd plan op dat jou door het proces heen begeleidt. Dat in combinatie met wetenschappelijk onderbouwde kennis en jarenlange ervaring zorgt ervoor dat je coach je advies kan geven bij het maken van gezonde keuzes die helpen bij het aanpassen van je levensstijl.

3.      Realistische doelen stellen

Het is goed voor te stellen dat je een concreet doel voor ogen hebt, waarbij je voor jezelf hebt bepaald hoeveel kilo je wilt afvallen. Het is erg positief dat je een streefgewicht hebt gesteld en dat je de motivatie hebt om aan het traject te beginnen. Belangrijk is daarbij te bepalen of je doel haalbaar is. Ga je afvallen onder begeleiding, dan kijkt je coach van tevoren naar het doel dat jij wilt behalen en in hoeverre dat voldoet aan een gezonde norm die past bij jouw lichaamsbouw, gezondheidstoestand en andere relevante factoren. Zo word je geholpen om op een gezonde manier een gezond en realistisch doel na te streven.

De begeleiding van je coach gaat verder dan alleen het krijgen van hulp bij afvallen. Over de hele breedte word je begeleid in het creëren van een gezonde levensstijl waarin je lichaam sterker wordt, fysieke klachten worden aangepakt en je conditie verbetert. Vanuit een onderliggende motivatie waarbij mensen meer uit hun leven willen halen, helpen wij ze hun persoonlijke doelen te behalen.

4.      Motivatie en ondersteuning

Heb je regelmatig een poging gedaan op eigen kracht een programma in de sportschool gedaan waarbij het je niet lukt het onderste uit de kan te halen? Daar waar je zelf tijdens de training geneigd bent de handdoek in de ring te gooien, staat je personal trainer achter je om je te motiveren. Hij of zij kan je aanmoedigen wanneer je succes boekt, je helpen omgaan met tegenslagen en je bewust maken van je eigen verantwoordelijkheden. Zo word je niet alleen fysiek maar ook mentaal aangemoedigd wat het verschil kan maken tussen het opgeven en het volhouden.

5.      Begeleiding bij gedragsverandering

Gezond afvallen is onderdeel van een levensstijl waarbij je lichaam en geest gezond kunt houden. Het afvallen is niet het hoofddoel. Zit je op je gezonde gewicht, dan wil je die lichamelijke conditie vasthouden. Dat gaat niet vanzelf. Tijdens het afvallen onder begeleiding heb je een discipline ontwikkeld die je stimuleerde om te blijven bewegen en gezond te eten. Heb je je doel om af te vallen bereikt, dan is het belangrijk deze discipline vast te houden. In je eentje kan het een grote uitdaging zijn om dat te doen. Dat vraagt om een intrinsieke gedragsverandering van je eet-, beweeg- en leefpatronen voor de lange termijn. Een coach kan je helpen bij het identificeren van zogenaamd negatieve gedragspatronen die in de weg zitten van een gezonde levensstijl. Door je te begeleiden in het maken van gezonde keuzes en het bewust worden van je valkuilen, begeleidt de coach je verder dan alleen tijdens het afvalproces.

Afvallen onder begeleiding? Meld je aan bij GO180

Wil je op een gezonde manier afvallen, je gestelde doelen -zowel fysiek als mentaal- nastreven en jezelf een gezonde levensstijl aanmeten die je op lange termijn vasthoudt? Het is een proces van vallen en opstaan en doe je het in je eentje, dan kost het veel kracht jezelf te blijven motiveren. Het is niet onmogelijk, maar wel een uitdaging. Bovengenoemde redenen laten zien wat het effect is als je gaat afvallen onder begeleiding. Met een steun in de rug en vanuit een deskundig oogpunt word je gemotiveerd en begeleid om je gedragspatronen op een gezonde manier en langdurig aan te passen. Door met hulp van je coach actief aan de slag te gaan en resultaatgericht te werken, leer je stap voor stap te bouwen aan een gezonde levensstijl. De begeleiding zorgt er bovendien voor dat de coach jou leert kennen. Daardoor weet hij wat je nodig hebt om bewuster te worden van wat belangrijk voor jou is en wat bij jouw gezonde levensstijl past.

Sta je er open voor een afvaltraject onder begeleiding te beginnen en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Deel dit verhaal: