6 tips voor blijvend resultaat

Mindset | Hielke van der Lei | 11 maart 2021

Mentaal sterk

Ben jij mentaal sterk? Wist je dat je door te werken aan je mentale gezondheid, je beter in staat bent om je dromen na te jagen en succesvoller te worden in het leven? Mentaal sterke mensen kunnen gevoelens, emoties en gedrag veel beter managen. Voor het behalen van een optimaal resultaat is mentale veerkracht dus erg belangrijk. In dit artikel geven wij jou 6 tips om te werken aan je mentale conditie.

1. Verwacht niet altijd direct resultaat

Wees realistisch in het stellen van doelen, kies voor een tempo dat je op lange termijn kan volhouden. Wees geduldig, als je te snel wilt en te veel resultaat verwacht kan je alleen maar onderuit gaan.

2. Laat je niet beïnvloeden door je omgeving

Onder andere door sociaal media en je sociale omgeving worden we dagelijks geconfronteerd met mensen die super gelukkig lijken te zijn en het perfecte figuur lijken te hebben. Het gevolg hiervan is dat je voor jezelf onrealistische doelen gaat stellen en ongelukkig wordt. Concentreer je op je eigen weg naar succes en laat je niet negatief beïnvloeden door je omgeving.

3. Creëer overzicht

Een druk hoofd is als een vastgelopen computer, je hebt een beperkt aantal ruimte en wanneer je computer vol is raakt hij oververhit. Door gedachten die je stress geven op te schrijven en je prioriteiten gelijk op te pakken creëer je ruimte en overzicht en daarmee rust in je hoofd.

4. Geef niet op na een mislukte poging

Van tegenslagen wordt je sterker, beschouw falen als een leermoment, een nieuwe ervaring die je weer dichterbij brengt bij het behalen van je doel en het ontwikkelen van jou als mens.

5. Wees niet bang voor verandering

Veel mensen associëren verandering met ongemak. Het veranderen van baan, relatie, een verhuizing, of je eetgewoontes aanpassen. Je leven veranderd continue en dit kan soms oncomfortabel aanvoelen. Door alles bij het oude te laten blijf je in dezelfde cirkel hangen en bereik je niet het uiteindelijke gewenste resultaat. Accepteer dat het leven constant veranderend en zie de kansen om ervan te groeien!

6. Houd je niet bezig met zaken waar je geen controle over hebt

Voortdurend overal de controle over willen hebben werkt heel onrustig. Leer te accepteren dat je niet overal de controle over hebt. Focus je op zaken waar je wel controle over hebt en geef daar prioriteit aan!

Wil je mentaal sterker worden en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Onze coaches staat klaar om je hierbij te helpen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Fitnessen en PT doe je bij ons in Leeuwarden.

Deel dit verhaal: