5 tips die je helpen om te focussen terwijl je thuis zit

Kennis | Mart Scholten | 11 maart 2021

Je nieuwe routine

Inmiddels zitten we 2,5 week in ‘’lockdown.’’ Hoe is dit voor jou gegaan?

We begrijpen namelijk als geen ander dat we ons in moeilijke tijden bevinden en dat het gemakkelijker dan ooit is om je verveeld, angstig en zelfs gefrustreerd te voelen over je gebrek aan vooruitgang met je doelen.

Ook weten we sinds de meest recente persconferentie dat de huidige maatregelen definitief zijn verlengd tot eind april. Er is duidelijkheid. Je kunt je erop instellen. Dat is ook lekker. Je kunt namelijk NU het besluit maken om voor jezelf een nieuwe routine te creëren. Het beste van de crisis te maken – voor jezelf en voor anderen.

De 5 tips

Om je houvast te geven zijn hier onze top 5 tips om je te helpen je mentaal te kunnen focussen en je dag structuur te geven, zodat je op het goede spoor blijft met je doelen en verveling kunt overwinnen, terwijl je thuis bent.

  1. Maak elke ochtend een dagelijkse ROUTINE door 10 minuten de tijd te nemen om je dag te plannen
  2. Schrijf je top 3 PRIORITEITEN op – of het nu werk, educatief, leuk of gezin gerelateerde zaken zijn
  3. 3. Zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt om ACTIEF te zijn en goed voor jezelf te zorgen
  4. Plan tijd voor waardevolle gesprekken met dierbaren, of dat nu aan de telefoon is, op FaceTime of QUALITY TIME met je gezin
  5. Je hebt nu misschien meer tijd dan voorheen, dus doe extra je best om iets nieuws te proberen of te LEREN en plan het in voor je dag

Wil jij meer informatie over hoe jij het beste om kan gaan met deze crisis of heb je behoefte aan individuele coaching? Neem dan contact op met één van onze coaches!

Deel dit verhaal: