Recensie Diederik Mol

  1. Waarom heb je gekozen voor GO180?

Op 1 januari 2020 besloot ik dat ik (weer) mijn overgewicht ging aanpakken. Nieuw jaar, nieuwe kansen, maar nu anders dan alle vorige pogingen. Ik kende GO180 via een collega en had me al eens verdiept in personal training en GO180. Dit leek mij voor deze poging de beste manier. Na een kijkje op de website en nog wat twijfel toch de stap gemaakt. Dat wil zeggen; de telefoon oppakken en een intake afspraak gemaakt. Omdat ik begeleiding wilde op het gebied van training en voeding, maar ook de bekende stok achter de deur en dat alles door trainers die je écht verder kunnen helpen, heb ik gekozen voor GO180. Het concept van GO180 sprak mij aan en ik voelde direct bij binnenkomst een positieve sfeer. 

  • Heb jij je zorgen gemaakt tijdens het traject?

Ja. Al is zorgen misschien niet de goede bewoording. Meer twijfel. Twijfel of je het wel kunt en ook af je het wel echt wilt. Maar hoe meer je het traject volgt, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. De eerste keer training was fysiek erg zwaar, ik hield het echt maar een paar minuten vol. En de tweede training moest ik letterlijk overgeven van wat ik had gedaan. De keren daarna was ik zenuwachtig voor een training en ga je twijfelen. En dan is je begeleiding je redding. Dit is een punt waar je zonder goede begeleiding afhaakt,  maar nu helpt die begeleiding je er juist doorheen. Voorzichtig krijg je meer vertrouwen en de positieve resultaten (minder gewicht, fitter en sterker worden) en de persoonlijke begeleiding van mijn Coach zorgde ervoor dat de twijfel minder wordt en je leert er beter mee omgaan. 

  • Wat is de grootste verandering die je hebt doorgemaakt?

In mijn geval heb je twee soorten verandering; fysiek en mentaal. Fysiek zie je in de spiegel en valt op bij je omgeving. Ik ben in een half jaar 42 kilo lichter geworden en dat vertaalt zich natuurlijk in een andere look en uitstraling. Mentaal is misschien nog wel het belangrijkste; ik heb het gevoel dat ik zelf weer controle heb over wat ik doe. En ik maak me nu niet meer (of in ieder geval een stuk minder) druk over zaken waar ik geen invloed op heb. Dan moet je niet alleen denken aan bijvoorbeeld het weer, maar ook gedrag en meningen van mensen uit je omgeving. Of maatregelen in verband met de corona crisis. Dat soort zaken accepteer ik nu en pak ik gewoon op of aan. 

  • Welke verandering heb je als het meest lastig ervaren? (denk aan: training/beweegpatroon, voedingspatroon, supplementen, slaap, reduceren stress) En hoe heb je dit opgelost?

De verandering die ik het meest lastig heb ervaren is het aanpassen van mijn eetpatroon. Als je zoals ik last had van overgewicht dan komt dat natuurlijk niet door de lucht inademen. Mijn eetpatroon veranderen en dingen als eetbuiten weerstaan vond ik zwaar. Naarmate het traject vordert merk je wel dat je nieuwe voedingspatroon een ritme aan het worden is in plaats van een tijdelijk iets. Ook de gesprekken met mijn coach Dirk geven je dan weer positieve energie en zelfvertrouwen. Hij gaf mij ook altijd tips voor gezonde voeding en door mijn voeding altijd bij te houden kun je ook exact zien waar je het moeilijk hebt of wat je nog beter kunt doen. 

  • Hoe voel jij je over wat je bereikt hebt?

Heel erg goed! Fysiek en mentaal ben ik veel sterker. Daarnaast ben ik ook gewoon blij met het traject en de keuze die ik heb gemaakt. Blij dat ik toch (weer) die stap heb gezet en de gevolgen daarvan. Het beter in je vel zitten, meer energie hebben, blijer zijn en beter met teleurstellingen om kunnen gaan geeft je gewoon een erg goed gevoel. 

  • Wat heb je geleerd?

Dankzij mijn Coach heb ik geleerd dat je veel meer kunt dat je denkt. En vooral dat je situaties kunt veranderen. Ik verschuilde mij soms achter dingen die zo zijn. Maar nu weet ik dat die dingen niet altijd zo zijn, maar dat je daar zelf invloed op hebt. Je kunt ze zelf aanpassen, als je wilt. Ik heb geleerd om die befaamde knop om te zetten. Om te kunnen zeggen; hoe het ging wil ik niet meer. Dat zeggen is het makkelijkste wat er is, het ook echt doen is juist het moeilijkste. Die knop omzetten heb ik zelf kunnen doen, maar wel met de hulp van GO180 en mijn Coach. Zij leren je ook gewoon hele praktische dingen als effectieve training, goede voeding, gezonde slaap en het omgaan met stress. 

  • Wat is nu je volgende stap?

We hebben er nu een half jaar training op zitten, met daartussen nog de corona crisis en het tijdelijk niet kunnen sporten. Mijn volgende stap nu is nog een half jaar training. Puur omdat ik denk dat het nu nog te vroeg is om zelfstandig verder te gaan. Over nog een half jaar denk ik dat mijn training en voeding nog meer in mijn systeem zit. En dan wil ik het zelf verder kunnen doen. Voorlopig gaan we dus nog gewon door met trainen en nog verder aan mezelf werken. Nieuwe fysieke doelen stellen en ook mentaal nog sterker worden. Gewoon lekker twee keer per week fysiek bezig zijn en alles eruit halen. 

  • Wat wil je delen met andere mensen over je ervaring met ons?

Voor mensen die zoals ik echt last van overgewicht hebben wil ik vooral zeggen dat verandering echt kan. Natuurlijk moet je zelf daarvoor een knop omzetten, heel veel dingen laten en ga je door een proces dat echt niet makkelijk is. Je gaat twijfelen, je gaat balen van gezond eten, je wordt in het begin teleurgesteld in jezelf, je wordt soms chagrijnig, maar het kan wel! Als je daar met de hulp van GO180 doorheen gaat dan zul je merken dat het niet zomaar je zoveelste afvalpoging is, maar een verandering van gedrag. En als je op dat punt komt dan wordt twijfel zelfvertrouwen. Dan wordt balen, je goed voelen. En wordt gezond eten een ritme. Wat je ook best eens kunt onderbreken met een ongezonde maaltijd, geniet daar dan juist maar van (!), maar daarna wil je weer terug in je ritme.