Sporten met korting via je werkgever

Kennis | Hielke van der Lei | 25 september 2024

We Are GO180
Sporten met korting via je werkgever

Sporten is essentieel voor een gezonde levensstijl én gezondheid. Maar wist je dat je kunt sporten via je werkgever mét korting? Steeds meer bedrijven en organisaties zien de voordelen van het stimuleren van gezondheid onder hun werknemers en bieden toegang tot sportfaciliteiten of sportabonnementen tegen een gereduceerd tarief. In deze blog bespreken we de voordelen van sporten via je werkgever met korting, hoe het werkt, en waarom het een slimme keuze kan zijn voor zowel jou als je werkgever.

Waarom biedt je werkgever korting op sporten aan?

Bedrijven beseffen steeds vaker dat fitte werknemers productiever en minder vaak ziek zijn. Dit leidt tot initiatieven die werknemers stimuleren om een actieve levensstijl te onderhouden. Het aanbieden van korting op sportabonnementen of zelfs gratis toegang tot sportfaciliteiten is een van de meest effectieve manieren om dit te ondersteunen.

Voordelen voor de werkgever:

  • Verhoogde productiviteit: gezonde werknemers hebben meer energie en zijn beter bestand tegen stress, wat leidt tot een hogere productiviteit.
  • Minder ziekteverzuim: fysiek actieve werknemers zijn over het algemeen minder vaak ziek, wat bijdraagt aan minder ziekteverzuim en lagere kosten.
  • Teambuilding: gezamenlijke sportactiviteiten kunnen de banden tussen collega’s versterken en zorgen voor een hechter team.
  • Werkgeversimago: bedrijven die investeren in het welzijn van hun werknemers worden vaak als aantrekkelijker gezien door potentiële nieuwe medewerkers.

Hoe werkt sporten met korting via je werkgever?

Veel bedrijven werken samen met sportplatforms zoals Bedrijfsfitness Nederland en Workit, waarmee werknemers toegang krijgen tot sportabonnementen met flinke kortingen. Via deze platforms kun je vaak terecht bij een groot aantal sportscholen en sportlocaties in heel Nederland. Daarnaast bieden sommige werkgevers rechtstreeks korting op sportfaciliteiten of een vergoeding voor sportabonnementen.

Daarnaast kan sporten fiscaal voordelig zijn via de Werkkostenregeling (WKR), wat bedrijven extra motiveert om sportkosten te vergoeden.

Wat zijn de voordelen voor jou als werknemer?

Sporten via je werkgever biedt tal van voordelen:

  • Financieel voordeel: je bespaart flink op je sportabonnement. Afhankelijk van de regeling kan dit oplopen tot tientallen procenten korting.
  • Gezondheidsvoordelen: regelmatig sporten draagt bij aan een gezondere levensstijl, waardoor je conditie verbetert, stress vermindert en je de kans op chronische ziektes verlaagt.
  • Drempelverlagend: vaak zijn er veel sportscholen en faciliteiten waar je gebruik van kunt maken, dichtbij werk of thuis, waardoor sporten makkelijker wordt.
  • Sociale interactie: samen sporten met collega’s kan bijdragen aan een betere werksfeer en sterkere teamrelaties. Hiernaast is het een extra ‘’stok achter de deur.’’

Hoe kun jij profiteren van sportkorting via je werkgever?

Wil je profiteren van sporten met korting? Volg dan deze stappen:

  • Informeer bij HR: vraag je HR-afdeling naar de sportmogelijkheden via je werkgever en eventuele samenwerkingen met sportscholen (via ons ook bedrijfsfitness) of platforms zoals Bedrijfsfitness Nederland of Workit.
  • Kies een sport die bij jou en je persoonlijke doelen past: zorg dat je een sport kiest die je leuk vindt en vol kunt houden. Consistentie is de sleutel tot succes.
  • Schrijf je in: meld je aan bij de sportfaciliteit of via het platform waar je werkgever bij is aangesloten, en maak gebruik van de korting.

Conclusie: een gezonde investering

Sporten met korting via je werkgever is een uitstekende manier om te investeren in je gezondheid zonder de bank te breken. Bedrijven maken het voor werknemers makkelijk om toegang te krijgen tot diverse sportfaciliteiten en lidmaatschappen, wat niet alleen jouw gezondheid ten goede komt, maar ook de productiviteit op de werkvloer verhoogt!

Samen sterk!

Heb jij al geïnformeerd naar de sportmogelijkheden via jouw werkgever?

Deel dit verhaal: