Wat is een gezond eetpatroon?

Kennis | | 10 maart 2021

Er is een heleboel logica in voeding te ontdekken is, net als in het proces van afvallen. Te weinig eten heeft niet alleen te maken met de hoeveelheid voeding, maar ook zeker met de kwaliteit van de voeding. Als we met ons nuchtere verstand naar de fysiologie van de mens kijken, zou alle voeding aan bepaalde eisen moeten voldoen

Voeding mag ons lichaam niet belasten. Het moet ons lichaam geen schade brengen, maar juist een positieve bijdrage leveren aan onze gezondheid.

Voeding dient rijk te zijn aan voedingsstoffen. Dat betekent volop vitamines, mineralen, vezels, enzymen en spoorelementen. Gezonde voeding bevat zo min mogelijk verstorende stoffen omdat toxines ons lichaam enorm negatief kunnen beïnvloeden.

Voedzame voeding komt van de juiste bronnen. Het is belangrijk dat voeding op een juiste ondergrond met zonlicht en vitaliteit is gegroeid. Dit zorgt ervoor dat het zoveel mogelijk beschermende en voedzame stofjes te bevat.

Het is belangrijk dat vis- en vleesproducten afkomstig zijn van dieren die een rijk leven en goede voeding hebben gehad.

Gezonde voeding bestaat uit een balans van eiwitten, vetten en complexe koolhydraten.

Én –niet onbelangrijk– voeding moet lekker zijn en een gevoel van verzadiging geven.

Deel dit verhaal: