Waarom je geen resultaat boekt

Mindset | | 10 maart 2021

Door onze ervaring door de afgelopen jaren heen, werden we ons ervan bewust hoe mensen uit alle lagen van de bevolking zichzelf saboteren. Ze willen graag van A naar B, maar ze schieten zichzelf iedere 100 meter in de voet en dan raken ze gefrustreerd omdat ze geen vooruitgang boeken.

Hoe komt dat toch?

Alles is met elkaar verbonden
Als je nog steeds gelooft zoals het ons historisch is meegegeven, dat alles wat gebeurt toeval is, dat er geluk is en ongeluk, dat je moet vechten en worstelen om te krijgen wat je wil, etc dan is dit artikel misschien niet voor jou bestemd. Dit artikel is geschreven vanuit ervaring en vanuit het perspectief dat alles met alles is verbonden, en dat wie je innerlijk bent (de totale optelsom van wat iemand kiest als waarheid te accepteren) een impact heeft op je fysieke realiteit.

Waarom boek ik geen resultaat?
Waarom slagen zovelen er niet in om te creëren waar ze naar verlangen, inclusief al die mensen die de wet van de aantrekkingskracht in detail kennen? Een professionele doorbraak, reen liefhebbende partner voor het leven aantrekken, een gezond en fit lichaam, sprankelende vitaliteit, schoonheid, jeugd, etc.?
Interessant genoeg stellen niet zoveel mensen de vraag Waarom creëer ik niet wat ik zo graag wil?, en misschien is dat omdat ze bang zijn voor het antwoord. Wie houdt ervan om geconfronteerd te worden met hun eigen luiheid, gebrek aan zelfdiscipline, weerstand tegen verantwoordelijkheid opnemen, hun wentelen in welbehagen de lijst is jammer genoeg vrij lang.
We zeggen het je zonder er doekjes om te winden: dat je er niet in slaagt om te creëren wat je wil komt doordat je niet door je gebruikelijke weerstand om je dagelijkse routines te veranderen heen breekt. Waar je nu namelijk staat is concrete feedback van je dagelijkse acties en je werkelijke commitment.

Verander je gewoontes
Zolang je jezelf toestaat om geleid te worden door je gevoelens en emoties (weerstand dus), zal je je gewoontes niet veranderen. Verandering komt pas als je stopt met wat niet werkt, wat je niet toelaat je te ontwikkelen en wat je niet de resultaten geeft die je wil.

Als je klaar bent om te stoppen wat niet werkbaar is, zijn dit de stappen die je moet nemen:
Accepteer dat JIJ de bron bent van je falen (niet de economie, niet de voedselindustrie, niet je omgeving, niet het leven). Trouwens, in de 12 stappen van de AA is de eerste stap, de eerste overwinning om voor de groep te gaan staan en te stellen Hoi, ik heet zus en zo, en ik ben een alcoholist. Tot je dat kan, weten ze dat je nog niet de beslissing hebt gemaakt om écht te veranderen.

Gebaseerd op de eerste stap: accepteer dat jij de bron bent van je succes (niet de magische dieetpil of workout regime, of fitnesshype), niet het laatste nieuwe magische voedselsupplement, niet dit en niet dat). Jij is wie jij innerlijk gelooft te zijn.

Houd het perspectief voor ogen dat de realiteit die je vandaag beleeft naar je terugspiegelt wat jij over jezelf gelooft; en dat je niet gelooft in wat niet in je realiteit bestaat. Dat is voor velen een harde noot om te kraken. Het automatische antwoord is: Maar ik geloof het wel!. De waarheid is dat je het niet gelooft, want anders zou het in je realiteit opduiken.
Gebruik krachtige en effectieve tools die je innerlijke realiteit werkelijk veranderen.

Tip: voor de meeste mensen is wat het snelste werkt een coach of trainer aanspreken, iemand die heeft en de ervaring heeft wat jij ook wil hebben. Waarschuwing: als je niet bereid bent om je over te geven aan discipline en om aansprakelijk te worden gehouden, vergeet het dan maar. Geen enkele coach of trainer kan jou naar nieuwe horizons leiden als jij niet bereid bent het werk te doen. Trouwens, discipline stamt af van het woord discipel, wat wil zeggen: bereid en gretig zijn om geleid te worden.

Aan jou om te beslissen
Ofwel worden jij en je leven gecontroleerd door je verleden en je toekomst. Jij beslist. Dat doe je nu al, op elk moment. Elk moment dat jij er niet voor kiest te handelen volgens de innerlijke toekomstige realiteit die je voor je ziet, sta je jezelf toe om gecontroleerd te worden door de uiterlijke realiteit van je verleden.
Je kan geen uiterlijke realiteit hebben zonder de innerlijke component.

We zijn geboren om te creëren
Reactie is noodzakelijk, maar daarvoor zorgen het reptielendeel van je brein en je limbisch systeem. Het unieke menselijke nieuwe brein de neocortex hebben wij meegekregen in ons lichaam omdat evolutie van ons verwacht dat we leven als scheppers, niet vanuit reactie.
Ik creëer, dus ik ben…

Deel dit verhaal: