Waarom een vitaliteitscoach jou kan helpen jouw doelen te verwezenlijken

Kennis | Hielke van der Lei | 15 juni 2023

GO180 Leeuwarden 114

Hulp van een vitaliteitscoach

Hulp van een vitaliteitscoach

Wil je gezonder leven en heb je doelen gesteld die je daarin kunnen helpen? Heb je ook al de eerste stappen gezet om deze doelen te realiseren? Het regelmatig bezoeken van de sportschool en het opzoeken van gezonde recepten, dit zijn mooie beginpunten die je kunnen motiveren in het nastreven van een gezond leefpatroon.

Maar dan volgt het volhouden. Want hoe houd je jezelf gemotiveerd om elke keer naar de gym te gaan zonder een training te missen of weer een traktatie op het werk af te slaan? Wat jou kan helpen in het verwezenlijken van jouw doelen is het inschakelen van een vitaliteitscoach. Lees in deze blog hoe de vitaliteitscoach jou kan ondersteunen.

1.      Bewustwording van gezond leven

Een gezonde levensstijl begint met het creëren van bewustwording. Wat is nodig om gezond te leven? Daarbij gaat het in de eerste plaats om hoe je een doel kan stellen dat je helpt goed in je vel te zitten. Daarnaast is het belangrijk bewust te worden van je huidige gedragspatronen die je belemmeren in het behalen van je doelen.

Een vitaliteitscoach kan je helpen je doelen te verwezenlijken doordat hij je begeleidt in het proces van bewustwording. Met wetenschappelijk onderbouwde kennis over wat nodig is een gezonde levensstijl aan te meten, kan hij je leren hoe je dat toepast in jouw leven. Je wordt je bewust van de gevolgen van een ongezond eetpatroon en onvoldoende beweging die op termijn zelfs kunnen leiden tot hart- en vaatziekten. Deze bewustwording geeft je meer inzicht én werkt als motivatie om het zelf anders te doen.

2.      Beweging

Een eerste onmisbare punt in het verwezenlijken van jouw fysieke en/of mentale doelen is beweging. Voldoende beweging in de vorm van sporten versterkt je spieren en lichaam en verbetert je conditie. Maak je bewuste keuzes om in plaats van de auto de fiets te pakken of iedere dag even een wandeling te maken, dan kun je jezelf al op een relatief makkelijke manier stimuleren om zoveel mogelijk in beweging te zijn. Je vitaliteitscoach kan je daarnaast helpen dat extra stapje te zetten. Door je tijdens een trainingsprogramma te motiveren en te begeleiden, ondersteunt de vitaliteitscoach je nog meer in het verwezenlijken van je doelen.

Beweging draagt niet alleen bij aan het gezonder maken van je lichaam die sterker en fitter wordt. Ook je mentale welzijn wordt gestimuleerd wanneer je in beweging bent. In de eerste plaats kun je je hoofd leeg maken om meer rust te krijgen. Als je daarnaast doorkrijgt dat je sterker bent dan je aanvankelijk dacht en het je op den duur steeds gemakkelijker afgaat, krijgen je zelfvertrouwen en positieve mindset dankzij het sporten een enorme boost. Heb je het zelf niet meteen in de gaten, dan zal de vitaliteitscoach je daar maar al te graag aan herinneren.

3.      Gezond eten

Voldoende beweging en gezond eten zijn belangrijke sleutels in het bereiken van je doelen. Weet je niet goed wat je nodig hebt aan voedingsstoffen en welk eetpatroon past bij je sportschema en bijdraagt aan een gezond leven, dan kan je in het duister tasten. De vitaliteitscoach heeft de antwoorden op deze vragen en kan je goed begeleiden in het maken van een passend voedingsschema. Door hier samen naar te kijken en tot een gezond levensstijl te komen, leer je steeds meer hoe je je dagen vult met gezonde maaltijden die goed voor je zijn en vooral ook heel goed smaken.

4.      Gedragspatronen aanpassen en vasthouden

Ben je samen met een vitaliteitscoach een traject aangegaan om een vast beweeg-, eet- en leefpatroon te volgen? Je ziet je doelen steeds dichterbij komen, dus in dat opzicht loopt het proces gesmeerd. Maar wat als je je doelen hebt bereikt? Het vasthouden van het patroon is een nieuwe stap die veel discipline kan kosten. Voor de een is het na alles wat hij geleerd heeft, eenvoudig dit voort te zetten. Een ander die meer strubbelingen heeft ervaren gedurende het proces, kan ook meer moeite hebben zijn aangepaste gedragspatronen vast te houden. Blijf je onder begeleiding van een vitaliteitscoach doorgaan, dan kun je samen met hem bepalen wat daarin nodig is. Uiteindelijk wil je dat de (deels) extrinsieke motivatie om gezonder te leven helemaal intrinsiek wordt en dat je gedragspatronen als automatisch onderdeel zijn geworden van een gezond levensstijl.

Een vitaliteitscoach van GO180 die jou kan helpen je doelen te verwezenlijken

Wat doe jij om je gestelde doelen voor een gezonder levensstijl te verwezenlijken? Doe je het op eigen kracht, samen met een vriend of vriendin of denk je dat je gebaat bent bij de hulp van een deskundige vitaliteitscoach. In het geval van de laatste optie staan we je bij GO180 graag bij met persoonlijke begeleiding. Bekijk ons aanbod met diverse trainingsprogramma’s die je een-op-een, in groepen en zelfs online kunt volgen.

Wil je weten hoe we jou kunnen ondersteunen? Informeer naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen. Wie weet staan we binnenkort in de gym om samen je doelen te verwezenlijken.

Deel dit verhaal: