Hoe breng ik mijn leefstijl in balans?

Kennis | Hielke van der Lei | 04 mei 2023

GO180 87

Gezonde leefstijl voor een gelukkig leven

Gezonde leefstijl voor een gelukkig leven

Bij GO180 geloven we, dat een gezonde leefstijl de basis is voor een gelukkig, gezond en krachtig leven. En hierdoor het optimale uit je dag en leven kunt halen. Maar soms kan het lastig zijn om de juiste balans te vinden tussen werk, familie, vrienden en vrije tijd. Dit begrijpen we als geen ander. In deze blog geven we een aantal tips om jouw leefstijl in balans te brengen, zodat jij de eerste stap(en) kunt zetten naar een gezond, gelukkig en krachtig leven.

  1. Creëer structuur in je week – Een goede planning kan je helpen om jouw tijd efficiënter te gebruiken en meer balans in je leven te brengen. Maak een planning voor de week en plan tijd in voor werk, sport, sociale activiteiten en ontspanning. Het is belangrijk om voldoende tijd voor jezelf te plannen om tot rust te komen.
  2. Kies voor gezonde voeding – Gezonde voeding is essentieel voor een gezonde leefstijl. Kies voor voedzame maaltijden met veel groenten, fruit, volkoren producten en gezonde vetten. Probeer bewerkte voedingsmiddelen en suiker zoveel mogelijk te vermijden. Eet regelmatig en neem de tijd om rustig en goed je eten te kauwen voor een optimale spijsvertering.
  3. Beweeg voldoende – Voldoende beweging is ook zeer belangrijk voor een gezonde leefstijl. Probeer dagelijks minstens 30 minuten matig intensief te bewegen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen. En doe aan krachttraining voor behoud of opbouw van je spiermassa. Kies een activiteit die je leuk vindt en waar je van kunt genieten
  4. Zorg voor voldoende slaap – Voldoende slaap is belangrijk voor het herstel van je lichaam en geest. Probeer elke nacht minstens 7-8 uur te slapen. Zorg voor een rustige slaapomgeving en vermijd schermen (telefoon, tablet, televisie) vlak voor het slapengaan.
  5. Zoek een hobby of ontspanningsactiviteit – Zoek een hobby of ontspanningsactiviteit waar je van kunt genieten en die je helpt om te ontspannen. Dit kan van alles zijn, zoals yoga, meditatie, tuinieren, koken of lezen. Plan tijd in voor deze activiteit en maak er een vast onderdeel van je week van.
  6. Wees mindful – Mindfulness kan je helpen om meer in het moment te leven en te genieten van het hier en nu. Probeer dagelijks een paar minuten te mediteren of mindfulness oefeningen te doen. Dit kan je helpen om meer rust en balans in je leven te vinden.

Kortom, een gezonde leefstijl begint bij het vinden van de juiste balans tussen werk, sociale activiteiten, sport en ontspanning. Door het maken van een planning, gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, en mindfulness te integreren in je dagelijks leven, kun je meer balans en geluk ervaren. Heb je hier hulp bij nodig? Als lifestyle coach en personal trainer kunnen wij je hierbij helpen!

Deel dit verhaal: