Het verhaal van Yvonne

Ervaringen | Mart Scholten | 01 februari 2021

Voor mij begon het programma bij GO180 vlak voor de coronacrisis, net toen de intake was geweest en de doelen waren opgesteld kregen we te maken met de sluiten van sportfaciliteiten, zo ook GO180. Hierdoor moest er veel en flink geschakeld worden in wat de komende weken het belangrijkste zou moeten zijn. Na een week werd wel duidelijk dat dit vooral gericht moest zijn op omgaan met stress (ook gezien de flinke toename daarvan op mijn werk) en de focus op het op orde houden van mijn voeding. Fit blijven werd het hoofddoel.

De grootste verandering voor mij was dat het uiteindelijk gelukt is een manier te vinden om goed om te gaan met de enorme hoeveelheid stress zonder dat het voor mij mogelijk was maximaal te trainen. Waar ik normaal na een stressvolle dag een flinke training in de sportschool ging doen om mij hoofd leeg te maken, was het nu zoeken naar manieren om er met een andere manier mee om te gaan. Door het hier veel met Wouter over te hebben i.c.m. uitdagende homeworkouts te krijgen is dit gelukt.

Er zijn wel een aantal veranderingen in de crisistijd die ik als erg lastig heb ervaren. De verandering van de manier van trainen en de intensiteit daarvan, deze is flink omlaag gegaan. Het volhouden van een goed voedingspatroon, bij stress eet ik minder en minder goed en het reduceren van stress. Het zoeken naar een nieuwe structuur om toch een balans te vinden tussen stress en ontspanning.

Eigenlijk ben ik heel trots op het feit dat ik op deze manier de crisis ben doorgekomen, na een korte tijd even te hebben moeten zoeken is het gelukt om een gezond ritme te vinden wat ervoor gezorgd heeft dat ik nu weer volle bak aan mijn oorspronkelijke doelen kan gaan werken. Dit geeft mij vertrouwen in de toekomst en werk daar graag samen naartoe met Wouter als mijn coach.

Door gesprekken met Wouter, telefonisch en online konden we de focus houden, het hielp mij om korte duidelijke afspraken te maken en die geregeld te evalueren, bij te sturen en weer verder te gaan. Ik heb geleerd hulp te vragen als ik het idee heb dat ik het overzicht kwijt raak bij veel stress, ik heb geleerd om hierover te praten en dat ik op die momenten terug moet gaan naar de basis en een korte overzichtelijke planning te maken met wat echt belangrijk is op dat moment.

Nu er weer gewoon getraind kan worden is de volgende stap starten met het werken aan de oorspronkelijke doelen die ik samen met Wouter heb opgesteld tijdens de intake. Dit houdt in mij blijven focussen op voeding, rust en training zodat ik optimaal voorbereid en topfit ben voor de grote uitdaging in december.

Ik train al een aantal jaren bij Wouter, dus mijn ervaring met hem als coach zijn zeker positief. Maar ook de ervaring met GO180 is tijdens de crisis positief. Vooral het snelle schakelen tijdens de sluiting en crisis om mij toch zo optimaal te begeleiden in wat ik nodig had om stabiel te blijven en geen achteruitgang te hebben in mijn fysieke fitheid was erg fijn. Het steeds terug gaan naar de basis en het helpen met te kiezen voor wat echt belangrijk was tijdens deze maanden, een luisterend oor bieden, maar ook een spiegel blijven voorhouden heeft mij geholpen fit de crisis door te komen en nu klaar te zijn voor de volgende stap.

Deel dit verhaal: