Het verhaal van Marianne

22 september 2022

GO180 Leeuwarden 106

Van 0 naar 15, van 60 naar 200 en nog 5 keer!

Ruim een half jaar geleden ging bij mij de knop om. Al jaren sportte ik niet en de afgelopen jaren was ik steeds een beetje meer in gewicht aangekomen. Ik bedacht me dat ik op die manier niet oud wilde worden en besloot daar wat aan te gaan doen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en op aanraden van mijn dochter heb ik me aangemeld bij GO180 in Groningen. Niet echt wetende waar ik aan begon. Want echt als ik alles van te voren geweten had, had ik me misschien op dat moment wel bedacht. Vanwege chronische nekklachten als gevolg van een ongeluk vermeed ik namelijk in het verleden tijdens het sporten alle oefeningen die ook maar iets met het gebruik van nekspieren te maken hadden. Dat leverde immers veel pijnklachten op.

Maar wat heeft het sporten bij GO180 me veel gebracht. Na de eerste warming up lag ik al gevloerd en na de eerste keer met de slee heen en weer met 60 kg voelde ik me gesloopt. Een half jaar later lag daar wel 200 kg op en liep ik daarmee heen en weer. Niet supersnel, maar toch. De nekklachten zijn niet weg, verwachtte ik ook niet, maar belemmeren mij minder tijdens bijvoorbeeld het wandelen en fietsen. Daarnaast voel ik me echt veel fitter. Tijdens de zomervakantie merkte ik tijdens het bergwandelen pas echt het verschil. Inmiddels ben ik nu volop aan het sporten bij een sportschool vlakbij mijn huis, dat is gewoon wat praktischer. En bovendien heb ik nu genoeg bagage om het zelf op te pakken. Ik heb geleerd mijn grenzen op te zoeken en daar als het kan net even overheen te gaan.

En dan die 0 naar 15, dat zijn de kilo’s die ik in deze periode afgevallen ben. Letten op je eten in combinatie met trainen maakte dat de weegschaal in een mooi tempo naar beneden liep. Ik ben me veel bewuster geworden van wat en hoeveel ik eet.

Kortom GO180, en dan met name Darnell, wil ik hartelijk bedanken voor de begeleiding in dit proces. Want als je denkt dat je echt niet meer kunt hoorde je meteen: nog 5 keer! En juist die laatste 5 keer maakt het verschil!

Deel dit verhaal: