Het verhaal van Jeroen Molenberg

Ervaringen | Hielke van der Lei | 22 juni 2022

GO180 Leeuwarden 114

Ik ben Jeroen Molenberg, eigenaar van Dental Dynamic, tandartspraktijk met 30 medewerkers, getrouwd met Esther en trotse vader van 3 zoons inmiddels al langer uit huis en aan het werk/ studie.

2 jaar geleden werd ik door een teek gebeten met neuroborreliose tot gevolg, in mijn geval  een zenuw beschadiging van de ischias zenuw die me het lopen bijna ontnam. 3 maand heb ik gerevalideerd . De neuroloog vertelde dat ik het hardlopen, wat ik tot dusverre deed,  maar beter kon vergeten . Fysiek maar ook psychisch hakte dat er behoorlijk in . De vooruitgang was gelukkig enorm. Van lopen achter een rollator tot het lopen van een ½ marathon was weer mogelijk  Anders, dat wel, mijn rechter voet is deels gevoelloos, maar het lukt me wel! Ook het sporten in de sportschool was weer brood nodig. 3 maanden bijna niets kunnen en dat net na een lock-down periode  . Voor mij mijn 2e lock down niet wetende welke er allemaal nog om de hoek lagen .

Het sporten in de sportschool , 20(?) jaar geleden gestart met body- pump op aanraden van de ex van mijn vrouw , destijds manager en instructeur  bij de health club.  Body pump ging over in het gebruik van apparaten . Er werden schema’s gemaakt en zo af en toe iets aan begeleiding gedaan . Ik sportte wel , maar er zaten vaak hiaten in. Overall ben ik best wel in beweging geweest maar in de loop van de jaren toch wel fragmentarisch. Vaak hiaten in het schema. Soms had ik goede discipline, maar ook vaak niet. Periodes van actief sporten werden afgewisseld met hele periodes van minder of niets doen . Steeds weer die akelige terugval waarbij ik weer voor mijn gevoel opnieuw kon beginnen . De laatste jaren nam die terugval toe door alle corona ellende en daarnaast mijn tekenbeet. Het was tijd om het roer om te gooien!

Mijn middelste zoon Nick had het vaak over Hielke en het bedrijf wat hij opgestart had GO180 . Zou dit dan toch wat voor mij zijn? In eerste instantie zette ik dit af tegen de mij bekende sportscholen en vond dit belachelijk duur . Ik verdiepte me er in en begreep snel dat dit concept nergens mee te vergelijken is.

De stoute schoenen aangetrokken  en een intake gepland, de sportschool is op 2 minuten loop afstand van mijn werk en ook nog eens op 5 km afstand van mijn woonplaats, hoe ideaal! De intake was professioneel door Bas afgenomen. Een hele vragenlijst werd beantwoord en mijn data werd opgeslagen na een weeg/ meet sessie. Later nog een keer aangevuld  door mede eigenaar naamgenoot Jeroen met het nemen van  “voor”- foto’s.  Serieuze gesprekken volgden meteen over het bijhouden van voeding in een app.  Eigenlijk was dat niet helemaal mijn eerste insteek  om te komen.  Ik voelde me niet obese en kwam in eerste instantie om meer gedisciplineerd aan de slag te gaan en hierin professioneel begeleid te worden, eens een ander schema volgen. De keus aan toestellen en oefeningen die je kan doen is zo duizelingwekkend. Wat moet je doen? Welke spiergroep combineren? Hoe vaak, hoe zwaar? Tientallen apps verslonden maar wie corrigeert je wanneer je iets volledig verkeerd uitvoert? Maar Jeroen wist me te overtuigen en als ik overtuigd ben dan ga ik er ook voor!

Hielke nam de training voor zijn rekening.  Ik kan me de tweede training nog goed herinneren . Maakte nog een grap bij het weglopen dat ik bijna onderuit ging onder de douche . De grap werd buiten werkelijkheid en pas 4 uur later na de nodige overgeef momenten kon ik die middag mijn werk hervatten.  Toen heb ik wel beseft hoe belangrijk het is om goed op de brandstof te letten die je tot je neemt. Ik ben de GO180 app uiterst serieus gaan invullen en na een 2 tal weken kwam ik er aardig uit. Het was een Eye opener !

Fantastisch bedrijf  GO180! Uiterst professioneel. Wat een goede begeleiding! Elke week een weeg en overleg moment over de voortgang en  de voeding. Iedere keer de vraag hoe je je voelt, om hier mede de training op af te stemmen . De vooruitgang af kunnen lezen ahv de getallen die uit de weegschaal komen werkt erg motiverend .

Het trainen met een enorm ervaren trainer/coach zoals Hielke, die weet wat hij doet, de schema’s voor je maakt, je motiveert, je aanspoort als je het nodig hebt, bereikbaar is via de app als je vragen hebt en je er door kan trekken met de opmerking: we doen er nog 2! .. als jij denkt  de laatste herhaling al lang gehad te hebben en dreigt als plumpudding in elkaar te zakken is werkelijk klasse !

Ik heb gevonden wat ik zocht!  Na 3 maanden  heb ik ingetekend voor nog 3 maanden. Ik voel me sterker ben slanker en fitter, slaap beter, let op mijn voeding en voel me daardoor gezonder, energieker. Eigenlijk gelijk aan de vele andere te lezen reacties.

Van 18% vetmassa naar 10 in 12 weken , 7 kg vet verloren ! Toch een beetje trots!

Ik ben zo enthousiast dat ik dit iedereen wil aanraden. Ik ben dan ook bezig om binnen ons bedrijf te kijken of we een samenwerking kunnen aangaan met GO180 om mijn personeel ook middels bedrijfsfitness hiermee kennis te laten maken. Op het moment dat ik dit schrijf zijn we op vakantie in Moraira  (Spanje ) in een prachtige finca. De dumbbellset is mee en trainen onder de Spaanse zon naast een zwembad is fantastisch.

Voor mij doet Go180 zijn naam eer aan !

Deel dit verhaal: