Educate yourself to motivate others

10 maart 2021

Vorige week zijn wij met het voltallige team een dag naar Amsterdam geweest om nieuwe inspiratie op te doen en te investeren in onze kennis. Wij wisten het nog niet, maar er blijkt een ware reisleider in Jeroen te schuilen. Met passend vervoer van Bourguignon vertrokken we in alle vroegte richting onze hoofdstad, waar bezoekjes aan een aantal van de hoogst aangeschreven clubs van Nederland op de planning stonden. Jeroen had geregeld dat wij bij The Fasion Hotel de auto veilig achter een hek konden parkeren en dat er fietsen voor ons klaar stonden. De fiets is binnen de ring van Amsterdam echt een ideaal vervoersmiddel. Het is sneller, scheelt een flinke duit in de parkeerkosten (als je al een plekje kunt vinden) en je ziet veel meer onderweg.

Vondelgym

Plat op het stuur en vol gas, kris kras door de drukke binnenstad richting het Vondelpark voor de eerste stop van de dag. Vondelgym is een van de hipste fitnessclubs van Nederland en iedereen uit Amsterdam die een beetje hip is en erbij wil horen traint natuurlijk in de gym van Arie Boomsma. De tv-presentator staat al jaren bekend als fitnessfanaat en hij startte zo’n 2 jaar geleden zijn eigen sportpaleis aan de rand van het Vondelpark. Al voor de opening was er een enorme hype ontstaan rond deze nieuwe club en die is sindsdien nog niet minder geworden. We werden enthousiast en gastvrij ontvangen bij de receptie waarna we rustig op ons gemak konden koekeloeren. Wat direct in het oog springt is de boksring die midden in de sportzaal staat. Alles in deze club ademt een spartaanse sfeer. Toffe details zoals de oude gymvloer, de oude boksring, de branding op de muren en de kleine gezellige bar maken het geheel tot een toffe lifestyle club, waar het knusse van een ouderwetse vereniging samensmelt met het commerciële van een social media community.

Nadat wij onze ogen rustig de kost hadden gegeven vonden we het tijd worden om onze innerlijke mens een beetje aandacht te schenken. De geprepte maaltijden kwamen uit de tas en de koffie moest uiteraard getest worden. (Deze kreeg overigens een ruime voldoende van het kritische testpanel.) Al etend en drinkend merkte Hielke terecht en zeer scherp op dat de vele Personal Trainers die er met klanten in de weer waren wel erg sociaal en weinig productief bezig waren. Er werd vooral gekletst en weinig gewerkt. Een wereld van verschil met wat wij gewend zijn, want bij GO180 is de filosofie juist dat hard werken voorop staat en dan kijken we wel of je tussendoor nog adem hebt om te kletsen. Jeroen bedacht op dat moment dat het goed zou zijn om iedereen even goed wakker te maken en bestelde voor de hele groep gember-shots. Niet iedereen kon de smaak hiervan even goed waarderen, maar we waren in ieder geval super scherp voor de fietsrit door het drukke centrum richting stop 2.

Rockstar Lifestyle

Aan de rand van De Pijp is Rockstar Lifestyle gevestigd in een oude loods. Bij binnenkomst heb je het idee dat je een stoffige huiskamer uit de jaren 80 binnenloopt. We werden zeer gastvrij ontvangen en kregen een uitgebreide rondleiding waarbij de geschiedenis en filosofie van dit jonge, maar succesvolle bedrijf werden gedeeld. Bij Rockstar Lifestyle werken ze volgens drie belangrijke pijlers, namelijk: Fysiek, Mentaal en Sociaal. Hielke: “Is het waar dat men een sollicitatiebrief moet schrijven om überhaupt lid te mogen worden?” RL: “Ja, dat klopt. Wij willen weten wat mensen drijft, waarom zij hun leven willen veranderen en wat ze daar voor over hebben. De sollicitatiebrief verplicht mensen na te denken over hun doelen en motivatie en dat werkt.” Een unieke insteek die even confronterend als motiverend werkt. De sollicitatiebrieven worden overigens niet beoordeeld op waarde, maar wel op persoonlijke inhoud.

Nadat je bent toegelaten tot de club doorloopt iedereen hetzelfde traject waarvan de eerste 6 weken een Bootcamp waarbij je 3 keer per week 1,5 uur traint en je op een persoonlijk voedingsplan wordt gezet waarbij alcohol voor 100% is uitgesloten. Zo wordt de basis gelegd voor een vervolg van de fit-journey waarbij de focus ligt op groei in alle facetten van het leven. Om door te kunnen naar het ‘Next Level’ programma dien je eerst de Bootcamp met succes te hebben afgerond. Hier ga je werken met nieuwe technieken, hogere intensiteit en meer arbeid tijdens de trainingen. Blijf je jezelf ontwikkelen, dan kun je uiteindelijk de ultieme test doen in de vorm van een heus Rockstar examen. Behaal je de test, dan ben je officieel een Rockstar en mag je door naar het Rockstar programma en dus blijven trainen bij Rockstar Lifestyle. Slaag je niet voor de test, dan mag je deze eenmalig herkansen. Slaag je dan nog niet, dan wordt je lidmaatschap beëindigd en kun je je aanmelden bij de BasicFit die verderop zit. Tja, niet iedereen is gemaakt voor het leven van een Rockstar.

Evolve
Na een heerlijke lunch waarbij we genoten van Surinaamse Pom namen we afscheid van de Rockstars en vertrokken we op onze fiets richting het laatste adres van vandaag. Bij Evolve Personal Health Institute stond ons een heuse Masterclass te wachten. Bij binnenkomst werd al meteen duidelijk dat deze club, die gevestigd is aan de Keizersgracht, in alle opzichten bij de TOP van Nederland hoort. Een lange gang die aan weerszijden is voorzien van portretten en motiverende quotes van de grootste fitnesshelden brengt je direct in de gym. Deze lange lage ruimte met gemetselde muren geeft je het idee dat je in een super de luxe fitnessgrot bent beland. De zwarte vloer en zwarte apparatuur doen enigszins woest aan, maar de ontvangst was alles behalve dat. Zeer hartelijk werden we welkom geheten waarna we de tijd kregen om alles even rustig te bekijken en ons om te kleden in de zeer luxe kleedruimtes.

Eenmaal terug in de fitnessgrot stonden de twee trainers al op ons te wachten. Insteek van deze training was het vergroten van onze kennis op het gebied van mobiliteit en krachttraining. Michael en Sander hadden een pittige workout voorbereid waarbij we eerst uitgebreid aandacht zouden besteden aan mobiliteit om optimaal klaar te zijn voor de krachttraining die zou volgen. Op de flip-over stond het hele programma uitgewerkt en het viel ons gelijk op dat er wel erg veel benenwerk in het lijstje voor kwam. Of, eigenlijk stond er alleen maar benenwerk op. Joost zag al voor de training überhaupt begonnen was zijn voetbalwedstrijd van de volgende dag veranderen in anderhalf uur op de bank, maar hij had het er graag voor over en gaf zich, net als de rest van het team, volledig over aan de deskundige trainers van Evolve. Het gevolg was dat anderhalf uur later het volledige team van GO180 totaal gesloopt op de grond lag en snakte naar herstelvoer. Uiteraard werden eerst de eiwitten en koolhydraten aangevuld door middel van een proteïneshake met vers fruit.

Daarna een welverdiende douche en wederom een fietsritje naar Chinees restaurant New King in hartje centrum. Joost bleek een vaste klant te zijn, dus de eigenaresse herkende hem gelijk. Hij wist gelukkig precies wat de goede keuzes van het menu waren, want voor mensen die normaal gesproken nasi, babi pangang en saté bestellen was deze kaart (manderin cuisine) wel even wennen. Met een goed gevulde maag besloten we er nog een etappe aan vast te knopen en de dag af te sluiten in de ska-lounge van het Hilton hotel. Met een schitterend uitzicht over de stad smaakt een bakje koffie van acht euro toch een stuk beter!

Educate Yourself To Motivate Others

Conclusie na deze super toffe en leerzame dag: het was erg inspirerend om in een andere omgeving te zien hoe de crème de la crème in de fitnesswereld hun concepten neerzet. We hebben veel leuke dingen gezien die wellicht niet binnen het concept van GO180 passen maar die je wel aan het denken zetten over hoe en waarom je bepaalde zaken doet. We hebben veel geleerd over mobiliteit en hebben kennis gemaakt met enkele nieuwe oefeningen. Deze kennis kunnen wij direct toepassen binnen GO180 om onze klanten nóg beter te trainen en coachen richting hun doelstellingen. En misschien wel het belangrijkste; het was een super gezellige dag waar we als nieuw team meer een eenheid zijn geworden. Sowieso zijn dagen dat de tranen over je wangen rollen van het lachen dagen om nooit te vergeten.

Deel dit verhaal: