Recensie Fernand Bottema

Ongeveer een jaar geleden heb ik besloten dat het tijd was voor een nieuwe leefstijl. Ik had overgewicht, voelde mij vermoeid en was snel prikkelbaar. Ik had schaamte voor mijn lichaam en wist niet goed hoe ik gezonder kon leven. Door mijn werk als verpleegkundige vertel ik een ander wat het beste voor iemand is, en ondertussen had ik het gevoel dat ik dat zelf niet deed. Hier had ik moeite mee.  Daarom heb ik hulp gezocht om mij te begeleiden. Doormiddel van het zoeken op het internet ben ik terecht gekomen bij GO180. De website sprak mij enorm aan en las alleen maar positieve recensies, dat heeft voor mij de doorslag gegeven om mij aan te melden voor een intakegesprek. 

Bij het intakegesprek voelde ik mij op mijn gemak, een gemoedelijk en vertrouwd gevoel, het gevoel dat GO180 wat voor mij kon betekenen. Dat heeft voor mij de keuze gemaakt om de stap te zetten en mij aan te melden, waarna ik de nodige vragen aan mijzelf stelde. Heb ik de goede keus gemaakt? Ben ik er helemaal klaar voor? Is het wel handig zo voor de zomervakantie? Vragen wat ik een jaar later makkelijk kan beantwoorden met 3x een grote ja! Want van uitstel komt afstel en ik heb er absoluut geen spijt van! 

In het begin heb ik het erg moeilijk gehad met mijn nieuwe voeding en met de trainingen. Ik vond de trainingen erg pittig en in de eerste weken heb ik een paar keer gedacht, wil ik hier wel mee doorgaan. Gelukkig heeft mijn coach Harrold mij hier doorheen geholpen omdat ik hem altijd vragen kon stellen en vertellen waar ik tegenaan liep.  Ik merkte dat de eerste kilo’s er af gingen en dat ik steeds meer controle kreeg over mijn voeding. Doormiddel van trainingen, begeleiden op voeding en het vinden van de juiste mindset kwamen mijn doelen dichterbij.

Al snel was ik 5 kilo kwijt, wat later 10 werd, vervolgens 20 en uiteindelijk staat de teller nu op 36 kilo! Ik heb grip op mijn voeding en ik weet wat voor trainingen het beste bij mij passen. Ik heb niet alleen mijn lichaam zien veranderen, maar ook de mindset is veranderd. Daarnaast merk ik dat ik veel meer energie heb, minder prikkelbaar ben, minder stress ervaar en meer zelfvertrouwen gekregen, ik maak mij minder druk over dingen waar ik geen invloed op kan uitoefenen en durf uit mijn comfortzone te gaan. Ik ben sporten leuk gaan vinden. Iets wat in graag wil blijven doen en nu beter weet wat ik kan ga doen. Ik krijg alleen maar complimenten uit mijn omgeving en mensen die trots op mij zijn dat ik dit met hulp van GO180 heb kunnen bereiken!

Door de coronacrisis heb ik flink gebaald dat alle sportscholen dicht moesten, maar dat heeft mij er niet van weerhouden om door te gaan met trainen en op mijn voeding te concerteren. Doormiddel van de bereikbaarheid van GO180 kon ik al mijn vragen stellen en om advies of hulp vragen, en kreeg ik echt het gevoel dat ik er niet alleen voorstond. Trainingen konden voor mij worden uitgezet en ik had zelf erg veel inspiratie opgedaan doormiddel wat ik had geleerd bij GO180 aan oefeningen en voedingsadviezen en tips. 

In mijn omgeving krijg ik alleen maar positieve reactie wat mij verder helpt, mensen herkennen mij niet meer en bij het laten zien van foto’s is het voor mij nog steeds een beetje onwerkelijk wat ik heb kunnen bereiken binnen een jaar. Wanneer mensen vragen naar wat voor dieet ik heb gedaan om dit te bereiken, corrigeer ik de mensen dat dit mijn nieuwe leefstijl is. Een dieet is namelijk voor even, een leefstijl is voor altijd. En ik kan zeggen na een moeilijk start, waarbij veel doorzettingsvermogen voor nodig was, kan ik doormiddel van hulp van mijn coach Harrold en GO180 kan ik zeggen dat ik overtuigd ben om deze leefstijl vast te houden de rest van mijn leven. Een stap die ik iedereen kan aanraden voor als je een gezonderde leefstijl wil, fitter wil worden, afvallen of spiemassa opbouwen. Je zal er namelijk absoluut geen spijt van krijgen en wat voor jou onmogelijk lijkt, kan heel goed mogelijk worden! Go for it!