Bart Roelofs

“GO180 helpt je om jezelf te helpen”. Waar draait het voor jou om?

“GO180 helpt je om jezelf te helpen”

“GO180 helpt je om jezelf te helpen”

Zes jaar was-ie, toen hij de hoofdrol in de schoolmusical veroverde. Een geboren performer, gemaakt voor het podium. Het was het begin van zijn carrière als cultuurcoach en docerend theatermaker. Maar wat als je plots niet meer comfortabel op de bühne staat? Als je niet meer zo zelfverzekerd bent, niet meer zoveel bewegingsvrijheid voelt, niet meer zo lekker in je lijf zit? “Terwijl dat lijf eigenlijk je ultieme instrument is.” De 26-jarige Bart Roelofs besloot de hulp van GO180 in te schakelen en voor eens en altijd afscheid te nemen van die extra kilo’s. “Iets wat me nooit was gelukt zonder de hulp van GO180. Zij gaven mij een stukje van mezelf terug dat ik door de jaren verloren was.”

Fysieke en mentale doelen

“Daar zat ik op een warme zomerdag in mijn zwembroek, mijn buik te verhullen achter mijn armen. Of die keren dat ik terugdeinsde als mijn vriendin me aanraakte… Er moest wat veranderen.” Iets gezonder eten, flink sporten; zo moeilijk kon het allemaal niet zijn, toch? Zijn vriendin besloot hem een handje te helpen en wees hem op die ene sportschool waar hij iedere dag langsliep onderweg naar school. “Het was ‘t verhaal van GO180 dat me meteen raakte. De focus op daadwerkelijk alle facetten van het leven. Op het behalen van fysieke én mentale doelstellingen. Op die ultieme combinatie tussen voeding, training en coaching.” Want in die laatste zat ‘m nou net de uitdaging van Bart. “Dat ik resultaten kon behalen, dat had ik mezelf eerder wel bewezen door flink af te vallen. Maar de hamvraag was: waarom lukt het me niet om die goede resultaten vast te houden?”

Bewuster eten dankzij GO180-app

Die vraag vormde de leidraad voor het twaalf weekse programma dat zijn personal trainer voor Bart samenstelde. Natúúrlijk werd er flink getraind. “Man, je zou eens moeten weten hoe zwaar het soms was”, vertelt Bart. “Maar ik leerde ook heel veel over mijn eigen lichaam en over hoe ik oefeningen goed moet uitvoeren.” Via de Food app van GO180 hield Bart bij hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten hij binnenkreeg. “Dat was nog wel een dingetje, hoor”, geeft Bart toe. “Pas toen werd ik me er echt van bewust dat ik mijn lijf helemaal niet de voeding gaf die het nodig heeft.”

Je hoeft het niet alleen te doen

Je hoeft het niet alleen te doen

Maar het belangrijkste bleef de personal coaching. De momenten waarop Bart een spiegel voorgehouden kreeg, de gesprekken over het gevoel achter zijn doel, de gedachtewisselingen over wie of wat hij zou willen zijn. “En weet je wat zo mooi is: ze komen niet met antwoorden, maar zorgen ervoor dat je zelf die antwoorden vindt. Ze helpen jou om jezelf te helpen”, legt Bart uit. “Dat is het: bij GO180 ga je echt een commitment aan. Iedere week staat er een teampje voor je klaar waar je samen mee van start gaat. Je hoeft het niet alleen te doen.”

De beste versie van jezelf zijn

Inmiddels zitten de twaalf weken erop. “En geloof het of niet, maar ik ben de nieuwe ‘ik’ nog steeds aan het ontdekken. Ik voel me veel lekkerder in mijn eigen lijf, kan me weer vrij bewegen tijdens een theaterles en ben een stuk zelfverzekerder”, legt Bart uit. “Weet je, op het toneel kun je alles zijn wat je wil. Maar wat is er fijner dan volkomen jezelf te kunnen zijn? De beste versie van jezelf. Daar draait het om voor mij.”

Meteen in gesprek over het bereiken van jouw doelen?

Kom langs voor een vrijblijvend intake gespek.