Recensie Anna Veenema

Ik was al langere tijd op zoek naar iemand die mij kon helpen doorbreken dat ik op alle fronten vast zat. Ik had een gevoel van disbalans in mezelf, zowel geestelijk als lichamelijk, was doorlopend moe en vaak geprikkeld. Ik lette voor mijn gevoel erg goed op mijn eten en sportte vaak, maar viel niet af, wat ik wel graag wilde. GO180 bood de combinatie van fysieke en mentale aanpak, dat sprak me gelijk aan. Daarnaast kende ik Bas al en voelde ik me goed bij hem, wat voor mij erg belangrijk is. Verder is het ook gewoon een hele mooie plek om te trainen en te zijn!

2.  Heb jij je zorgen gemaakt tijdens het traject?

Nee, niet echt zorgen. Wel zo nu en dan wiebelig door het effect van de keuzes die ik heb gemaakt op het gebied van gedragsverandering, je moet eerst er helemaal doorheen voordat je sterker wordt in het maken van je keuzes, zoals je die wilt maken. Dat gaat met vallen en opstaan.

3.  Wat is de grootste verandering die je hebt doorgemaakt?

Naast een duidelijke lijfelijke verandering (10 kilo afgevallen) en een sterk verbeterd voedingspatroon waardoor ik me veel fitter en energieker voel en beter slaap, is de grootste verandering de manier waarop ik mezelf serieus ben gaan nemen en mijn grenzen bepaal. Ik weet wat ik nodig heb en ik zorg ervoor dat ik dat krijg, ik spreek me meer uit naar de ander over mijn grenzen en ben liever voor mezelf.

4.  Welke verandering heb je als het meest lastig ervaren? (denk aan: training/beweegpatroon, voedingspatroon, supplementen, slaap, reduceren stress) En hoe heb je dit opgelost?

Het meest lastige vond ik het mentale stuk, dit vereist doorzettingsvermogen en accepteren dat het ook soms niet gaat zoals ik zou willen. Ik denk dan na over hoe ik het wel had gewild en ga weer verder. Wat mij helpt is vasthouden aan de afspraken die ik met mezelf heb gemaakt. Zo nu en dan pak ik daarvoor het werkboek erbij om die terug te lezen.

5.  Hoe voel jij je over wat je bereikt hebt?

Ontzettend trots!

6.  Wat heb je geleerd?

In het algemeen dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen welzijn, dat het oké is om (voor mijn gevoel) soms egoïstische keuzes te maken, dat ik daar niemand tekort mee doe.

Verder heb ik veel geleerd over voeding, wat goed voor mij is en dat ik zeker niet te weinig moet eten. Ook heb ik het belang ervaren van het meenemen van de mensen om me heen in waar ik mee bezig ben, wat mijn doelen zijn en waar ik tegenaan loop, daar heb ik veel steun aan gehad.

Daarnaast heb ik geleerd dat ik niet altijd alles op 120% hoef te doen, dat het fijn is om wat meer in het hier en nu te leven en dat ik echt tijd voor mezelf moet maken.

7.  Wat is nu je volgende stap?

Blijven werken aan mijn doelen, met name de mentale doelen vereisen nog steeds aandacht en oefening, al gaat het stukken beter en steeds meer automatisch.

Verder zou ik met trainen meer willen richten op shaping omdat ik mijn doel van 10 kilo afvallen al heb bereikt.

8.  Wat wil je delen met andere mensen over je ervaring met ons?

Als je echt wilt veranderen, je leven wilt verbeteren en het beste uit jezelf wilt halen en ook bereid bent daar hard voor te werken dan ben je bij GO180 100% op de juiste plek. Het team is professioneel (en heel gezellig!), de faciliteiten zijn fantastisch en de kennis die aanwezig is helpt je op alle gebieden (voeding, training en coaching). Als je echt eerlijk durft te zijn over jezelf dan kun je hier resultaten behalen waarvan je van tevoren niet durfde te dromen.