Personal trainer Groningen kosten

Personal trainer Groningen kosten

Wat kost een Personal Trainer in Groningen?

Zoek je hulp bij het afvallen? Heb je als doel gesteld dat je een marathon wilt rennen? Of wil je grip krijgen op je gezondheid en vitaliteit? Steeds meer mensen schakelen de hulp in van een personal trainer als het gaat om het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid en het bereiken van specifieke wensen of doelen.

Maar wat betaal je nu precies voor een personal trainer in Groningen?

Betaalbare kwaliteit voor (bijna) iedereen

Van low-budget tot high-end, voor iedere portemonnee is er tegenwoordig wel een personal trainer in Groningen te vinden die je kan helpen met het bereiken van je persoonlijke doel(en). Je kunt je wel voorstellen dat we veel geld uitgeven aan quick-fixes of andere life-hacks. Een fitnessabonnementje hier, een voedingsconsultje daar. Met wat beloftes die niet kunnen worden waargemaakt aan de ene kant of goed bedoelde adviezen van een ‘ervaren’ sporter (ofwel je beste vriend) aan de andere kant. Voor sommigen werkt dit fantastisch, maar voor anderen werkt dit alleen maar bergafwaarts. In zo’n situatie komt het vaak voor dat je na enige tijd nog niet staat waar je had willen zijn, maar al wel veel energie en tijd (en euro’s) verder bent. Er zijn ook personal trainers waar je boven het gemiddelde voor betaald maar waar je na drie maanden het resultaat hebt waar je altijd van hebt gedroomd. Het zal je verbazen dat het geld wat je geïnvesteerd hebt in drie maanden evenveel kan zijn als wat je hebt uitgegeven aan allerlei comfortabelere keuzes over een jaar tijd. En besparen op kosten (en meestal op kwaliteit) is niet iets wat je wil doen als het gaat om je eigen gezondheid..

Kosten Personal Trainer in Groningen

Afhankelijk van de duur van de afspraak (30 of 60 minuten) liggen de kosten voor personal training gemiddeld tussen de 60 – 80 euro per uur. Echter is het goed om te weten wat je voor die 60 – 80 euro per uur kunt verwachten. Is het alleen begeleiding met krachttraining of ontvang je ook coaching op voeding, mindset en herstel? Laat je niet misleiden door personal trainers die onder het gemiddelde zitten (35 – 60 euro per uur). Vaak heb je hier namelijk nog allerlei bijkomstige kosten zoals voor het afsluiten van een sportschool abonnement, het afnemen van lichaamsmetingen of het ontvangen van een voedingsplan- en adviezen.

De kosten voor een personal trainer in Groningen lopen sterk uiteen. Dit heeft onder andere te maken met het grote aanbod op de arbeidsmarkt waardoor je verschillende tarieven voorbij ziet komen. Iedereen kan namelijk zichzelf personal trainer noemen. Je moet dus rekening houden met de ervaring en expertise van de personal trainer. Denk bijvoorbeeld aan expertise omtrent afslanken of blessurebehandeling en preventie. Daarnaast moet je ook stil staan bij het door jou vooropgestelde doel(en) of specifieke wensen. Afhankelijk van de grootte van je doel(en) kun je begrijpen dat je hier niet na enkele losse sessies al bent. Vergeet dan ook niet dat de kosten afhankelijk kunnen zijn van de frequentie per week, plaats en locatie. Zo kun je over het algemeen duurder uit zijn voor personal training in de randstad dan in kleinere steden en kunnen er prijsverschillen zijn zodra je in een boutique gym aan de slag gaat of bij een keten sportschool.

Naast een-op-een begeleiding kun je ook kiezen voor personal training in duo vorm of in kleine groepen. Hier ben je relatief minder geld aan kwijt maar kun je dezelfde kwaliteit verwachten.

Hoe weet ik nu welke personal trainer geschikt voor mij is?

Het is verstandig om bij een aantal personal trainers een fysieke intake te plannen om je goed te laten informeren over wat degene voor jou kan betekenen en hoe zo’n sessie of traject eruitziet. Hierin is het niet onverstandig om uit te vragen wat de ervaringen zijn van de personal trainer en hoe deze te werk gaat. Ga bijvoorbeeld na welke resultaten de personal trainer bij andere clienten heeft geboekt, wat de kwaliteiten zijn en welke expertise deze bezit.

Vergeet niet dat je iemand wil inhuren die jou helpt bij het verbeteren van je gezondheid. Wees hierom dan ook extra kritisch en laat je niet verleiden door de eerste beste aanbieding. Doe altijd je research. Krap jezelf achter je oren als je gaat werken met een professional die fikse korting geeft op zijn/haar diensten. Wat kun je dan verwachten van de kwaliteit? Na een intake moet je zin hebben om te direct van start te gaan, zonder enige vorm van twijfel. Daarnaast is het belangrijk dat matcht tussen jou en je personal trainer. Omdat je intensief met iemand samenwerkt is het belangrijk dat de relatie goed is waardoor dit later in het traject geen obstakel kan worden. De intake verklapt al vaak of dit het geval zal zijn.

Een goede personal trainer in Groningen weet je effectief en efficiënt van je huidige situatie naar je doel te brengen

In de praktijk betekent dit dat deze je helpt om competenter te worden omtrent jouw doel en de hierbij horende vaardigheden. Kom je niet in de buurt van je wens of doel en lukt het je nog steeds niet om een nieuwe leefstijl vast te houden? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om een andere personal trainer te zoeken.

Wil je meer informatie over personal training en ben je benieuwd hoe GO180 je daarbij kan helpen? Plan hier je intakegesprek en maak kennis met onze coaches en werkwijze. Na dit intakegesprek weet je wat wij voor je kunnen betekenen.